Logo

Διώξεις και για κακουργήματα στους συλληφθέντες στο συλλαλητήριο της Πέμπτης



 
 

Ο εισαγγελέας άσκησε την Παρασκευή ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. 

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για το νόμο, ο οποίος στην ουσία καταργεί τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες  σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν  για τις συλλήψεις καθώς υποστήριζαν ότι ευθύνη για τα επεισόδια έχει η ίδια η αστυνομία που συνέλαβε και ανθρώπους από «τον σωρό».

Δίωξη κατ' αγνώστων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία

Παράλληλα, ο εισαγγελέας άσκησε και ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αφορά σε επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Με βάση την ασκηθείσα ποινική δίωξη οι  συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή εκρηκτικών υλών κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, καθώς και για πλημμελήματα, που θα αποδοθούν κατά περίσταση:, διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών, ελευθέρωση κρατουμένου και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν την Δευτέρα σε ανακριτή. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά