Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Τρίτη η ετυμηγορία επί των ποινών - Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου



 
 

«Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας».

Με αυτό το σκεπτικό το δικαστήριο που κλήθηκε να εξετάσει την αίτηση εξαίρεσης του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού  κατά της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη και των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της σύνθεσης (όχι της εισαγγελέως και του αναπληρωτή της) την απέρριψε.

Σύμφωνα με την δικαστική κρίση, τα  επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου.

Την απόρριψη του αιτήματος του κ. Λαγού είχε προτείνει και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. χαρακτηρίζοντάς το αόριστο και καταχρηστικο 

Μετά την απόρριψη του αιτήματος του Γιάννη Λαγού, στην έδρα επανήλθε η σύνθεση υπό την προεδρία της κ. Λεπενιώτη, η οποία διέκοψε τη συνεδρίαση για αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί. 

Κατά την αυριανή συνεδρίαση το λόγο αναμένεται να λάβει πρώτη η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, προκειμένου να προτείνει επί των ποινών που κατά την άποψή της πρέπει να επιβληθούν σε όσους κρίθηκαν ένοχοι.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά