Logo

Δολοφονία αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ στου Ρέντη: Να γίνει εν μέρει δεκτή η αίτηση αναίρεσης πρότεινε ο εισαγγελέας Α.Π.



 
 

Συζητήθηκε την Τετάρτη στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά της εφετειακής απόφασης που έχει καταθέσει ο Ιωάννης Σαββίδης, ένας από τους καταδικασθέντες για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε προς το Ποινικό Τμήμα να γίνει εν μέρει δεκτή η αίτηση και να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση ως προς το σκέλος που αφορά τον αναιρεσείοντα,  λέγοντας πως η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επέφερε τροποποιήσεις και στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ως προς το πλαίσιο ποινής.  Για το λόγο αυτό, είπε, η δικογραφία πρέπει να αναπεμφθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να αποφανθεί εκ νέου για την επιμέτρηση της ποινής του κατηγορουμένου. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιωάννη Σαββίδη, ο οποίος έχει καταδικασθεί δύο φορές σε ισόβια και 66 έτη, Μαν. Παπαδάκης, υποστήριξε ότι το σκεπτικό της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι ελλιπές ως προς την αιτιολόγηση της ενοχής του εντολέα του. 

Όπως επισημαίνεται και στην αίτηση αναίρεσης ο Ιωάννης Σαββίδης ισχυρίζεται ότι  δεν ήταν στο σημείο όταν πυροβολήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία του περιπτέρου που είχε προηγηθεί.

«Όταν η αστυνομία προέβη σε νόμιμη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων, που ενεργοποιήθηκαν τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές στα σημεία της ληστείας και της εμπλοκής των δραστών αυτής με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας, από τις 18.50 έως τις 19.29 την 1 Μαρτίου 2011, αυτός, με την μία από τις δύο τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχε στην κατοχή του επικοινώνησε 22 φορές με τις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχαν στην κατοχή τους δύο κατηγορούμενοι, που βρίσκονταν εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου, πριν, κατά τον χρόνο και μετά, που έλαβε χώρα, η συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας» ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά