Logo

Ελεύθεροι οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης - Ζητούν τη δίωξη του Αττικάρχη



 
 

Σε βάρος τους οι αστυνομικοί σχημάτισαν  δικογραφία για παραβίαση των μέτρων covid 19 (άρθρο 285 ΠΚ).

Οι δύο δικηγόροι αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω ειδικής δωσιδικίας με εντολή εισαγγελέα, όπως περιέγραψε ο κ.  Παπαδάκης, λέγοντας : «Απαγγέλθηκε κατηγορία, σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας»

Από την πλευρά τους οι δύο δικηγόροι ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την παράνομη, σύλληψή τους και για παραβίαση μέτρων κατά του κορονοιού.

Συγκεκριμένα , οι κ.κ.Παπαδάκης  και Καμπαγιάννης κατέθεσαν μήνυση κατά του γενικού διευθυντή Αττικής, Γιώργου Γιάννινα, και κατά παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους κατηγορούν για παραβίαση του άρθρου 34 του Κώδικα Δικηγόρων, αλλά και παραβίαση του άρθρου 285 του Π.Κ. για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, το άρθρο 34 του Κώδικα Δικηγόρων αναφέρει ότι «ο δικηγόρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του δικαιούται να απολαμβάνει του σεβασμού και της τιμής που οφείλεται στο λειτούργημά του από τους δικαστικούς λειτουργούς και από κάθε άλλο πρόσωπο που ενεργεί στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης».

Σχετικά με την κατηγορία για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, αυτή σχετίζεται με τις συνθήκες προσαγωγής/σύλληψης, αλλά και κράτησής τους στη ΓΑΔΑ.

Όπως καταγγέλλουν «στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».

Σημειώνεται, ότι οι κ.κ. Παπαδάκης και Καμπαγιάννης, που είχαν υπογράψει το κάλεσμα όπως και πολλοί άλλοι πολίτες για απότιση φόρου τιμής στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, προσήχθησαν μαζί με δεκάδες άλλους πολίτες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στο όργιο αυταρχισμού που επέδειξε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ για την κράτηση των δύο δικηγόρων υπήρξε σωρεία αντιδράσεων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά