Logo

Υπόθεση Novartis: Συνέχισε την κατάθεσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος



 
 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέχισε και ολοκλήρωσε την Παρασκευή την κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας αρεοπαγίτου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία διερευνά την υπόθεση Novartis στο πλαίσιο της ασκηθείσας από την Βουλή ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου είχε ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, ωστόσο η διαδικασία "πάγωσε"μετά το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με το αν η εισαγγελέας, Βασιλική Θεοδώρου , που παρίσταται στην ανάκριση έχει ή δεν έχει δικαίωμα να υποβάλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες. 

Το θέμα αυτό επιλύθηκε με βούλευμα που εξέδωσε το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου  περί ευθύνης υπουργών, με το οποία κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι η εισαγγελική λειτουργός δεν έχει δικαίωμα να υποβάλει ερωτήσεις στους μάρτυρες. 

Στο επίμαχο βούλευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Ο παρευρισκόμενος εισαγγελέας κατά τη διενέργεια του ανακριτικού έργου, όπως συγκεκριμένα κατά την ανακριτική πράξη της εξέτασης μάρτυρα, δεν έχει τη δικονομική ευχέρεια, να υποβάλλει ερωτήσεις σ’ αυτόν, είτε ευθέως είτε δια μέσου του ανακριτή ή σε κάθε περίπτωση να ζητήσει μέσω του ανακριτή να παράσχει ο μάρτυρας διευκρινίσεις επί του περιεχομένου της κατάθεσής του».

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του κ. Βενιζέλος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα, ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επόμενος μάρτυρας ο οποίος θα καταθέσει ενωπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά