Logo

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας στον εισαγγελέα [βίντεο+φωτο]



 
 

Σον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, κατέθεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, στο πλαίσιο της έρευνας για   υποθέσεις σεξουαλικής βίας στο χώρο του θεάτρου. 

Ο κ. Τσαρούχας προσήλθε στην Εισαγγελία λίγο πριν τις 10:00 το πρωί και δήλωσε πως έχει κληθεί  από τον κ. Σπυρόπουλο για να καταθέσει καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και αφορούν προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

 Ο εισαγγελικός λειτουργός θα αναζητήσει την τυχόν ποινική προέκταση των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στο ΣΕΗ  Δηλαδή αν οι καταγγελλόμενες πράξεις συνιστούν και ποινικά αδικήματα που αφορούν προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης στην περίπτωση που δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.   

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των καταγγελιών που αναμένεται να παραδοθούν περιλαμβάνονται και κάποιες κατά του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο εισαγγελέας μάς ευχαρίστησε για τη συνεργασία»

Κατά την έξοδό του από την Εισαγγελία ο Πασχάλης Τσαρούχας ενημέρωσε πως κατέθεσε τους φακέλους.

«Ο εισαγγελέας μάς ευχαρίστησε για τη συνεργασία. Ευχαριστήσαμε και εμείς για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία μαζί μας».

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα του για την καλύτερη έκβαση της υπόθεσης, ενώ ενημέρωσε πως το σύνολο των φακέλων που κατέθεσε έχουν να κάνουν με το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας.

Αρκέστηκε να πει αυτό για το περιεχόμενό τους, τονίζοντας πως δεν μπορεί να πει κάτι άλλο.

Τέλος, δεσμεύτηκε στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο πως θα επανέλθει με νέα στοιχεία, εάν προκύψουν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά