Logo

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - Κατατέθηκε ένσταση για ακυρότητα της προδικασίας [βίντεο]



 
 

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε από αστυνομικούς την Τετάρτη το μεσημέρι που αντιμετωπίζει κατηγορίες βιασμού κατά συρροή, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ώστε να δοθεί χρόνος στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια που ανέλαβε προχθές την υπεράσπισή του να προετοιμάσει το απολογητικό υπόμνημα.

Όπως έχει δηλώσει ο συνήγορος του σκηνοθέτη θεωρεί το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας ως “τηλεγράφημα” και υποστηρίζει ότι ο εντολέας του είναι αθώος.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «δήθεν βιασθέντες», αφήνοντας υπόνοιες πως η στόχευση ήταν να πληγεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για να σταματήσουν τα έργα στο Ελληνικό!

Ένσταση ακυρότητας της προδικασίας

Ο Αλ. Κούγιας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατέθεσε ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας υποστηρίζοντας ότι ο εντολέας του δεν κλήθηκε πριν εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών και των μαρτυρικών καταθέσεων καθώς και να δώσει είτε γραπρές είτε προφορικές εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου. Η ένσταση ακυρότητας θα κριθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλ. Κούγια έχουν ως εξής:

Ένσταση ακυρότητας της προδικασίας κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, όπως δήλωσε ο ίδιος έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εξηγώντας τους λόγους ο κ. Κούγιας είπε ότι "ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση μόνο αυτών που προτάθηκαν με τις μηνύσεις ή των φερομένων ως παθόντων. Σύμφωνα με ρητές δικονομικές διατάξεις προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών, των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προφορικές εξηγήσεις σε αυτόν που κάνει την προανάκριση".

"Σε αυτή τη ρητή δικονομική διάταξη η οποία προκαλεί αθεράπευτη ακυρότητα υπάρχει μια εξαίρεση που είναι ότι μπορεί ο εισαγγελέας να περιοριστεί στο υλικό που δίνουν οι φερόμενοι ως παθόντες και να ασκήσει ποινική δίωξη αν έχουμε πράξεις οι οποίες είναι αυτόφωρη διαδικασία ή ο φερόμενος ως δράστης ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου κατά τη διάρκεια διαρροής από τα ΜΜΕ ότι γίνεται εξέταση φερομένων ως παθόντων να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών. Ο εισαγγελέας κώφευσε και έκανε την ποινική δίωξη. Ακολούθως χωρίς κανέναν λόγο και ενώ είχε δηλώσει σε ποια κατοικία κατοικεί και η οποία είναι κατοικία του τα τελευταία 15 χρόνια και ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης εξεδόθη ένταλμα σύλληψης το οποίο για να εκδοθεί πρέπει να έχει τις εξής προϋποθέσεις. Το ένα είναι ότι πράξεις να είναι εν τω πράττεσθαι, και η άλλη προϋπόθεση είναι αυτός που θα συλληφθεί να είναι ύποπτος φυγής. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου είναι δύο και θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι δεν υπάρχουν άλλες πράξει για τις οποίες κατηγορείται ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν" τόνισε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε:

"Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων , περί διαφόρων που είναι στη δικογραφία είναι μύθος. Η πραγματικότητα είναι μια πολύ μικρή δικογραφία δέκα φύλλων στην οποία υπάρχουν μόνο οι μηνύσεις των μηνυτών και ακολούθως οι μάρτυρες που πρότειναν οι μηνυτές. Από αυτά, νομικό ενδιαφέρον έχουν μόνο αυτά που είπε ένας εκ των φερομένων ως παθόντων".

Είχε συλληφθεί και το 1984 για υπόθεση ασέλγειας ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε συλληφθεί, κατηγορηθεί και σημανθεί το 1984 για μία υπόθεση ασέλγειας, όπως έδειξε η δακτυλοσκόπηση κατά την τωρινή σύλληψή του.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο Λιγνάδης είχε απασχολήσει για ασέλγεια στο παρελθόν, ωστόσο στο αρχείο της αστυνομίας δεν φαίνεται πως εξελίχθηκε η εν λόγω υπόθεση.

Ακόμα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λιγνάδης το 1984 συνελήφθη μετά από μήνυση για αποπλάνηση ανηλίκου και συγκεκριμένα ενός 14χρονου. Η υπόθεση ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του 14χρονου τότε παιδιού φέρονται να διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον σκηνοθέτη. Το παιδί επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του. Οι γονείς έπειτα από πολλές προσπάθειες έμαθαν από το παιδί τους τι είχε συμβεί. Στη συνέχεια προχώρησαν σε μήνυση που τελικά απέσυραν για να μην υποβάλουν το παιδί τους στη διαδικασία των καταθέσεων και της δίκης.

Επίσης το 2012 έφτασαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος καταγγελίες για ενέργειες ηθοποιού στο Μεταξουργείο και συγκεκριμένα για σεξουαλικές προσεγγίσεις ανηλίκων στην περιοχή και στον σταθμό Λαρίσης. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τις κατηγορίες για 3 με 4 ημέρες, ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά