Logo

Επίθεση με βιτριόλι: Ομόφωνη και η ποινή για την Έφη Kακαράντζουλα - Κάθειρξη 15 ετών



 
 

Την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δηλαδή κάθειρξη 15 ετών, επέβαλε ομόφωνα την Τετάρτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Λίγο πριν επιβάλει την ποινή το δικαστήριο και πάλι ομόφωνα έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για απόπειρα  ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της πως δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας αλλά μόνο να την πονέσει.

Για την πράξη της απείθειας το δικαστήριο επέβαλε 6μηνη ποινή φυλάκισης.

Η Έφη Κακαράντζουλα θα παραμείνει στη φυλακή αφού αποφασίστηκε να μην δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσή της σε δεύτερο βαθμό. Η τελική ποινή που επιβλήθηκε στην  κατηγορούμενη (κατά συγχώνευση) είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

Την ανώτατη ποινή πρότεινε ο εισαγγελέας  

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της κατηγορούμενης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Από την πλευρά του ο  εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης πρότεινε να μην αναγνωριστεί στην 37χρονη κατηγορούμενη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Κι αυτό γιατί, όπως είπε η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο.

Ο κ.Μαστραντωνάκης τόνισε ότι η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό  στα  προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Υπογράμμισε ότι το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο Νώντα, με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

Τέλος, ζήτησε να επιβληθεί στην κατηγορούμενη η  η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των 15 ετών κάθειρξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και φυλάκιση 6 μηνών για την απείθεια.

Χαρακτηριστικά είπε:«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και την Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε  ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη  συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου Προτείνω την  ενοχή της όπως απεφάνθη το δικαστήριο χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά