Logo

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ



 
 

Ελεύθεροι χωρίς περιορισικούς όρους αφέθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη της 4ης ανακρίτριας Πειραιά και του αρμόδιου εισαγγελέα, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συμμεείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα

Η καταδίωξη είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας  18χρονος Ρομά και να τραυματισεί ακόμα ένας από τους επιβάτες από αστυνομικά πυρά. 

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά  μέτρα αφαέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο όχημα. 

 Είχαν προηγηθεί οι μαραθώνιες απολογίες των επτά αστυνομικών. Συγκεκριμένα -οιι απολογίες των επτά αστυνομικών διήρκεσαν σχεδόν 12 ώρες. Την απόφαση ανακρίτριας και  εισαγγελέα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί έξω από τα δικαστήρια.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των αστυνομικών η ανακρίτρια μετέβη στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ώστε να λάβει απολογία του νεαρού ο οποίςο τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικων. Ο νεαρός έχει τραυματιστεί αλλά σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν  πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Ο 15χρονος δεν επέβαινε στο κλεμμένο όχημα, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί

Ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς και μετέβη απόψε στο Τζάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα.

Αναφορικά με τον 15χρονο, ο οποίος εμφανίστηκε στα δικαστήρια του Πειραιά  λέγοντας πως εκείνος ήταν ο οδηγός του οχήματοςμ  ο  κ. Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει ως προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει. Χαρακτηριστικά, ο κ. Κούγιας είπε: “όλοι οι αστυνομικοί ήταν κατηγορηματικοί ότι το πρόσωπο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο το οποίο διέφυγε.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι τον 15χρονο τον παρουσίασαν στο δικαστήριο άλλα άτομα για να επιβαύνει τη θέση τους και να κρυφτεί ο πραγματικός οδηγός. Επιπλέον, είπαν, ως ανήλικος θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Ο οδηγός του οχήματος αντιμετωπίζει την κατηγοράι της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συροή για την κίνησή του να κάνει όπισθεν και να εμβολίσει πέντε μηχανές, όπως είπαν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. 

Απολογητικά υπομνήμαα 

Οι επτά αστυνομικοί, σύμφωνα με πληοφορίες, κατέθεσαν στην ανακρίτρια απολογητικά  υπομνήματα στα οποία περιγράφουν γεγονότα και υποστηρίουν ότι βρίσκονταν σε άμυνα.. Ακόμη ανέφεραν ότι  δεν είχαν δει τα χαρακτηριστικά των επιβαινόντων στο όχημα.

Ο υπαστυνόμος, που εμπλέκεαι σην υπόθεση αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημά του  ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003 ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντας να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά