Logo

Αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου



 
 

Αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή, η Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκ των δικηγόρων της Οθ. Παπαδόπουλος.

«Αύριο θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, όμως θα αλλάξει. Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον Σκάι.

Η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας επιμένει στην αθωότητά της και θα ζητήσει να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται με περιοριστικούς όρους.

Οι δικηγόροι της έχουν αιτηθεί έγγραφη απάντηση για το αν η κεταμίνη υπήρχε διαθέσιμη στο νοσοκομείο. «Γιατί μέσα στη δικογραφία, παρά τον τεράστιο θόρυβο, δε δίνεται απάντηση αν η φαρμακευτική ουσία ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσα από την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και όχι μέσω δηλώσεων σε διάφορα μέσα, οι οποίες πολλές φορές είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους», επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η δικογραφία με τα στοιχεία που διαθέτει και με τον τρόπο που έχει συνταχθεί δεν έχει ανάλογο βάρος με τον τρόπο που ακούγεται στα ΜΜΕ. Υπάρχει κενό σε σχέση με τον ακριβή χρόνο απώλειας της Τζωρτζίνας, τι ώρα έφυγε από τη ζωή. Με δεδομένο ότι όπως κατατίθεται από τους επιστήμονες ο χρόνος που χρειάζεται η κεταμίνη για να δράσει είναι 20 λεπτά, άρα έχοντας τον ακριβή χρόνου του θανάτου έχουμε και την έναρξη του 20λεπτου που είναι το ύποπτο 20λεπτο μέσα στο οποίο χορηγήθηκε η ουσία.

Ενώ οι γιατροί λένε ότι το παιδί αρχίζει να χάνει τη μάχη μέσω του επεισοδίου, του οποίου είχε στις 2.30, το παιδί είχε συνδεδεμένη την καρδούλα του με απινιδωτή-βηματοδότη, ο οποίος έδινε σήμα. Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση που υπάρχει στην δικογραφία τελευταία φορά η καρδούλα της Τζωρτζίνας έδωσε σήμα στις 3.10. Μετατιθέμενη αργότερα η ακριβής ώρα θανάτου μετατίθεται αργότερα και το 20λεπτο το οποίο μας οδηγεί σε χρόνο που η μαμά δεν ήταν στο δωμάτιο. Την ακριβή ώρα αποχώρησης της μαμάς από το δωμάτιο τη δίνουν οι νοσηλεύτριες», συμπλήρωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης στην τηλεοπτική του συνέντευξη.

Λίγο πριν τη μεταγωγή της η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στο STAR:

«Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, λέγοντας πως «Μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο στην κατάθεσή μου. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε με πιστεύει ο Μάνος και μίλησε εναντίον μου».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάνος Δασκαλάκης θα καταθέσει στη 18η ανακρίτρια αίτηση για υποστήριξη της κατηγορίας δηλαδή θα είναι μάρτυρας Πολιτικής Αγωγής.

Για «στυγνή δολοφονία» έκανε λόγο ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, καταθέτοντας ενώπιον της ανακρίτριας παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε:

«Σε συνδυασμό με τα δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι εμπειρότατοι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θάνατο με λήψη κεταμίνης. Τα συμπεράσματα αυτά των προανακριτικών αρχών επιβεβαίωσαν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια τόσο σε πρώτο χρόνο με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης όσο και σε δεύτερο χρόνο με την προφυλάκιση της κατηγορούμενης.

Ο εντολέας μου μετά το αρχικό σοκ είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια πίσω από την οποία είναι η κατηγορούμενη» είπε αρχικά ο κ. Καράμπελας.

Όπως σημείωσε «πρόκειται για μια στυγνή δολοφονία που τελέστηκε σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση και με μεθοδικότητα αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν προηγηθεί άλλες πέντε απόπειρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία για την οποία σήμερα ενημερωθήκαμε»

«Με τα δεδομένα αυτά δηλώσαμε ότι στην ποινική διαδικασία ο κ. Μάνος Δασκαλάκης υποστηρίζει αυτή την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη της Τζωρτζίνας και σαν ελάχιστο φόρος τιμής στη μνήμη της» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Ο κ. Καράμπελας αναφέρθηκε, τέλος, και στην έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, την Ίριδα και τη Μαλένα η οποία είναι σε εξέλιξη από δύο ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς σημειώνοντας ότι «ο εντολέας μου περιμένει τα αποτελέσματα για το αν ο θάνατος που μέχρι τώρα είναι πεπεισμένος ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά