Logo

Μάτι: Η Εισαγγελία μελετά το ενδεχόμενο έφεσης κατά του βουλεύματος για τη φονική πυρκαγιά



 
 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Μαρία Γκανέ, μελετά το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Γκανέ εξετάζει αν θα προχωρήσει σε έφεση σε σκέλη του ομόφωνου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας , το οποίο διατάσσει: 

-την απαλλαγή 10 κατηγορουμένων προερχόμενων στην πλειονότητά  τους από την Αστυνομία και την Τροχαία

-Την παραπομπή για κακούργημα πέντε πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής και για πλημμεληματικές κατηγορτίες τριών προσώπων. 

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας φέρεται να προβληματίζεται τόσο ως προς το σκέλος 

Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν πως η κ. Γκανέ φαίνεται προβληματισμένη τόσο ως προς το σκέλος της  αναβάθμισης της κατηγορίας για τους πέντε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, στο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης, όσο και ως προς τις  απαλλαγές των 10 κατηγορουμένων, αστυνομικών, στελεχών της Τροχαίας και Αντιδημάρχων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο  αιτιολογούσε τον λόγο που οι κατηγορούμενοι πρέπει να δικαστούν για πλημμελήματα και όχι για κακουργήματα όπως είχε επανειλημμένα ζητήσει ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης και όπως έκριναν με το βούλευμα τους για τους πέντε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός  κατέγραφε μία προς μία τις αιτίες που συνέδραμαν ώστε η καταστροφική πυρκαγιά να εξελιχθεί σε ανείπωτη τραγωδία, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «συνδυαζόμενες συγκλίνουσες αμελείς συμπεριφορές».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά