Logo

Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11 χρόνια κάθειρξη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11,5 ετών τον πιλότο  Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, χώρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και η υπόλοιπη πονή για  τη θανάτωση του σκύλου της Ροξυ αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία).

Σημειώνεται, ότι το ίδιο δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο και συνολική χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Κανένα ελαφρυντικό

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση απέρριψε το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη χορήγηση δύο ελαφρυντικών.

Σημειώνεται, ότι οι συνήγοροι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζήτησαν να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Το ΜΟΔ για να απορρίψει το πρώτο ελαφρυντικό, αυτό του σύννομου βίου, έλαβε υπόψιν του την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αλλά και τη στάση του κατηγορουμένου να αγοράσει οικόπεδο στο όνομα του, για το οποίο καταβλήθηκαν 50.000 από τους γονείς της Καρολάιν, γεγονός που δεν συνιστά έντιμη στάση.

Αναφορικά με το δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την συμπεριφορά του κατηγορούμενου τις επόμενες 37 ημέρες μέχρι να συλληφθεί και να ομολογήσει καθώς και τη σκηνοθεσία που έστησε προκειμένου να πείσει ότι η Καρολάιν έπεσε θύμα ληστών που μπήκαν στο σπίτι τους. «Ένας χρόνος είναι πολύ λίγος για να υπάρξει μεταστροφή του κατηγορούμενου»

Παράλληλα, η πρόεδρος της έδρας τόνισε ότι δεν προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακές από το οποίο να αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά