Logo

Εκπίπτει ο Ι. Ντογιάκος από προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών - Του κοινοποιήθηκε η πειθαρχική ποινή



 
 

ntogiakos 4-10-2016Εκπίπτει από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ο Ισίδωρος Ντογιάκος – όπως αναμενόταν – καθώς του κοινοποιήθηκε η πειθαρχική ποινή που του είχε επιβληθεί δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί από το Δευτεροβάθμιο...

Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με στέρηση μισθού 40 ημερών για το περιεχόμενο ανακοίνωσης για τη σύγκλιση της Ολομέλειας με θέμα «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Η συμπεριφορά του αυτή κρίθηκε ως «μη συνάδουσα με την ιδιότητα του εισαγγελικού λειτουργού».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η τιμωρία του συνεπαγόταν αυτοδίκαιη έκπτωση από τη θέση του προϊσταμένου, έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες της 17ης Σεπτεμβρίου, με το σκεπτικό ότι δεν του είχε κοινοποιηθεί η πειραρχική απόφαση.

Στην ψηφοφορία, ο κ. Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους και επανεξελέγη.

Τώρα, μετά την κοινοποίηση της απόφασης, η θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών χηρεύει, μόλις 20 ημέρες μετά τις εκλογές, ενώ σύμφωνα με τον νόμο, ο κ. Ντογιάκος θα πρέπει να μετατεθεί σε άλλη Εισαγγελία της χώρας.

Σημειώνεται, ότι καθήκοντα προϊσταμένου αναλαμβάνει, τουλάχιστον προσωρινά, ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας, ο οποίος είχε αναδειχθεί στις αρχαιρεσίες αναπληρωτής. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα διατηρήσει αυτή τη θέση καθ’ όλη της θητείας του ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Ντογιάκος τιμωρήθηκε πειθαρχικά επειδή επιχείρησε να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-10-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Τον πειθαρχικά τιμωρημένο Ντογιάκο ψήφισαν 39 εισαγγελείς για τη θέση του προϊσταμένου!


Τελευταία Δικαστικά