Logo

Σκάνδαλο Energa-Hellas Power: Στις 7 Μαρτίου η απόφαση για την "τύχη" των δεσμευμένων 103 εκατ. ευρώ



 
 

energa hellaspower 22-2-2017Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να ανακοινώσει στις 7 Μαρτίου 2017 την απόφασή του για το τι μέλλει γενέσθαι με τα 103 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί στο σκάνδαλο της Energa -Hellas Power. Στην κρίση του δικαστηρίου τέθηκαν νομικά ζητήματα με βασικότερο αυτό που αφορά...

το που θα αποδοθούν τα δεσμευμένα χρηματικά ποσά. Αν δηλαδή, θα πρέπει να αποδοθούν στο δημόσιο και στους δήμους ή στον ΛΑΓΗΕ ΑΔΜΗΕ.

Η υπεράσπιση του καταδικασθέντος Αχιλλέα Φλώρου υποστήριξε ότι τα 83 από τα 103 εκατ. πρέπει να αποδοθούν άμεσα στο δημόσιο και στους δήμους, γιατί τα ποσά που τους οφείλονται (από το ΕΤΗΔΕ και δημοτικά τέλη,) είναι δημόσια έσοδα και συνεπώς ακατάσχετα.

Οι συνήγοροι του ΛΑΓΗΕ  από την πλευρά τους ανέφεραν ότι  δεν μπορεί να αποκλειστεί από την απόδοση των χρημάτων κανένα από τα παθόντα νομικά πρόσωπα και συνεπώς πρέπει να δοθούν χρήματα αναλογικά και σε ΛΑΓΗΕ και σε ΑΔΜΗΕ.

Επίσης, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλλαν σειρά αιτημάτων για άρσεις δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι είναι "παγώμενοι" από την έναρξη της έρευνας για το σκάνδαλο. 

Υπενθυμίζεται, ότι στις 7 Φεβρουαρίου 2017 το δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των κατηγορουμένων και επί των ποινών των καταδικασθέντων. Οι καταδικασθέντες γλίτωσαν τα ισόβια με την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ τρεις  εξ αυτών, ανάμεσά τους και ο Αριστείδης Φλώρος, οδηγήθηκαν στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές τους (διαβάστε σχετικά εδώ).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά