Logo

ΣτΕ: Τον Δεκέμβριο η προσφυγή κατά της εκκαθάρισης και κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ



 
 

Ενώπιον 7μελούς συνθέσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 5/12/2017 η προσφυγή που υπέβαλαν ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης και άλλα τρία άτομα του παλαιού διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. Οι αιτούντες επικαλούνται αντισυνταγματικότητα και ζητούν  να ανασταλούν και να ακυρωθούν όλες οι σχετικές με την εκκαθάρισή του Οργανισμού πράξεις της διοίκησης. 

Την είδηση για τον προσδιορισμό της συζήτησης της προσφυγής  έδωσε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε μεταξύ άλλων:  «προσφύγαμε κατά του ελληνικού δημοσίου, του νόμου 4482/2017 και της υπουργικής απόφασης με την οποία διορίστηκαν τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, ο γενικός διευθυντής και ο ορκωτός λογιστής-ελεγκτής».

Οι αιτούντες έχουν ζητήσει και την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία ζητούν να «παγώσει» μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κυρίας προσφυγής η διαδικασία εκκαθάρισης του οργανισμού, καθώς και η μεταβίβαση των μετοχών στη νεοσυσταθείσα εταιρεία Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ Α.Ε.), που αναμένεται να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2019.

Στο μεταξύ, ο κ. Στεφανίδης, ανέφερε ότι σήμερα Δευτέρα αναμένεται στον ΟΑΣΘ η δικηγόρος που έχει οριστεί, προκειμένου να «ενοχλήσει τους νεο - διορισθέντες και να τους αναφέρει ότι μέχρι την προσεχή Τετάρτη θα πρέπει να τους αποδοθούν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή αντίγραφα από το Τμήμα Προμηθειών του ΟΑΣΘ, από τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων, από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου και κάθε πράξη της απερχόμενης διοίκησης, ώστε να αντιμετωπιστεί "τυχόν απόδοση κατηγοριών". «Τα έγγραφα αυτά απαιτούνται, προκειμένου να κατατεθούν άμεσα στο ΣτΕ», τόνισε ο κ. Στεφανίδης. 

Υπενθυμίζεται ότι στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο νέο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Στεφανίδης είχε επιδώσει στον υπουργό Μεταφορών την εισαγγελική παραγγελία που είχαν πάρει, και με την οποία ζητούν όλα τα προαναφερόμενα, αλλά και να απομακρυνθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο από τον οργανισμό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά