Logo

Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι μάρτυρες λιμενικοί για τα λαθραία καύσιμα του «Lassea»



 
 

Οι τέσσερεις βασικοί μάρτυρες κατηγορίας από το λιμενικό σώμα και την τελωνειακή αρχή δεν εμφανίστηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο, που επρόκειτο να εκδικάσει την υπόθεση των λαθραίων καυσίμων που εντοπίστηκαν στο δεξαμενόπλοιο «Lassea».

Για το λόγο αυτό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ανέβαλε για αύριο Παρασκευή τη δίκη του πλοιάρχου και του α΄ μηχανικού του δεξαμενόπλοιου, που κατηγορούνται  για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων  

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο «Λασσαία» βρέθηκαν  μίγματα πετρελαιοειδών χωρίς νόμιμα παραστατικά στις δεξαμενές έρματος. Στο εν λόγω δεξαμενόπλοιο είχαν φορτωθεί 1.533 κυβικά πετρελαιοειδών με απάντληση από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό, νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Όπως ανέφερε η συνήγορος υπεράσπιστης του πλοιάρχου - μαζί με τον α΄ μηχανικό κρατούνται από την Τετάρτη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά - έως τώρα δεν έχουν προσδιοριστεί οι ποσότητες των πετρελαιοειδών μιγμάτων που βρέθηκαν στις δεξαμενές έρματος του πλοίου και τα οποία έχουν αποσταλεί μετά από δειγματοληψία για ανάλυση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά