Logo

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους οι επτά συλληφθέντες [φωτο]



 
 

Στις φυλακές οδηγήθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου, που κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και οι επτά συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμιδάκη.

Πρώτος απολογήθηκε ο ιδιοκτήτης της μάντρας, που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων. Ο 43χρονος υποστήριξε, ότι κάποιοι από τους συγκατηγορουμένους του απείλησαν τη ζωή του και γι' αυτό αναγκάστηκε να κρατηθεί εκεί ο επιχειρηματίας.

Στη συνέχεια, απολογήθηκε ο 40χρονος τελευταίος φρουρός του Μ. Λεμπιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη. 

Ακολούθησε ο 44χρονος επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου, ο οποίος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στο Cretalive.gr,  ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για πέντε κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου, ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Ακόμη, απολογήθηκαν ο 23χρονος αγρότης από τα Σφακιά και ο 46χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο, ο μεσίτης που ενέπλεξε στην υπόθεση και την ανήλικη κόρη του (η 17χρονη έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς και ο 45χρονος ακτιβιστής του "Συλλογου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου".

Η αστυνομία αναζητεί και άλλα άτομα που έχουν εμπλακεί στην απαγωγή, αφού όπως φαίνεται, οι περισσότεροι προφυλακισθέντες έχουν παίξει βοηθητικό ρόλο στην υπόθεση και δεν θεωρούνται "εγκέφαλοι".

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2017 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά