Logo

Όλο το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες και τον Βαγγέλη Μαρινάκη [έγγραφο]



 
 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, και άλλοι 27 παράγοντες του ποδοσφαίρου για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Το βούλευμα με αριθμό 2050/2017 παραπέμπτει τους 28 κατηγορουμένους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστούν για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων και για το πλημμέλημα της  σύστασης συμμορίας. 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία για την παραπομπή των "28". Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Εφετών, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων, ενώ οι εφέτες,  Αριστέα Ρουσσέα (εισηγήτρια) και  Αργυρώ Κανελλοπούλου, έκριναν ότι οι "28" πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατόπιν αναφοράς του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή έχει  παραγγείλει τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης κατά των τριών μελών του δικαστικού συμβουλίου για καθυστέρηση στην έκδοση του επίμαχου βουλεύματος, 

Διαβάστε το διατακτικό του βουλεύματος, όπως αυτό αναρτήθηκε από το iapopsi.gr, εδώ 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά