Logo

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Με πλήρωσαν για να τη σκοτώσω, υποστηρίζει τώρα ο καθ' ομολογία δολοφόνος της εφοριακού [βίντεο]



 
 

Ο προφυλακισμένος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη με πολυσέλιδο υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας ότι δεν σκότωσε την 32χρονη εφοριακό για να τη ληστέψει, αλλά γιατί εκτελούσε ένα "συμβόλαιο θανάτου".  Ισχυρίζεται, συγκεκριμένα, ότι πληρώθηκε από δύο άτομα - τα ονόματα των οποίων επιφυλάσσεται να τα αποκαλύψει στο δικαστήριο -  για να δολοφονήσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Το κεντρικό δελτίο του ANT1 παρουσίασε αποσπάσματα του υπομνήματος, για το οποίο μίλησε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας. 

Όπως μεταδόδθηκε στο δελτίο ειδήσεων ο καθ' ομολογία δολοφόνος της εφοριακού αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ι δύο άτομα τα οποία γνωρίζει αλλά δεν αποκαλύπτει τα ονόματά τους, του έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την 32χρονη.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών με το υπόμνημά του ζητά την προστασία του, καθώς όπως είπε ο δικηγόρος κ. Λύτρας,  «φοβάται να μην τον σκοτώσουν». Αναφέρει, μάλιστα, ότι  θα πει τα ονόματα των δύο ατόμων που του έδωσαν την εντολή, ενώπιον του δικαστηρίου.

Επίσης, στο υπόμνημα υποστηρίζει ότι παρακολουθούσε την εφοριακό επί μακρόν και αποφάσισε ο ίδιος να τη σκοτώσει στο Β' Νεκροταφείο, αφού προηγουμένως είχε λάβει προκαταβολή.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Λύτρας είπε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται στο υπόμνημά του ότι:  «Τον έβαλαν δύο άτομα να σκοτώσει την Δώρα και του έταξαν 30.000 ευρώ αμοιβή. Τον έναν ο δολοφόνος τον αποκαλεί "αφεντικό" ενώ τον δεύτερο δεν τον ονομάζει. Πήρε λοιπόν προκαταβολή 2.000 ευρώ, ενώ η αρχική συμφωνία ήταν 4.000 ευρώ. Παράλληλα οι δύο αυτοί άνδρες προμήθευαν τον δολοφόνο και με ναρκωτικά.

Τον έβαλαν να μάθει τα πάντα για την Δώρα γιατί ήθελαν να την βγάλουν από τη μέση λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας. Ήξερε ακόμη και την μάρκα των τσιγάρων που κάπνιζε η 32χρονη. Στην πολυσέλιδη ομολογία του ο δράστης ανέφερε και άλλες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το πως τέλεσε το έγκλημα».

Σημειώνεται,  ότι ο  58χρονος έδωσε στις 22/12/2017 συμπληρωματική  απολογία  στον ανακριτή στην οποία δεν έδωσε τα ονόματα των ηθικών αυτουργών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Δώρα Ζέμπερη βρέθηκε νεκρή με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών στη Ριζούπολη.

Ο πατέρας της αρχικά είχε εκτιμήσει ότι σκότωσαν την κόρη του γιατί είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. 

Ο 58χρονος κατηγορούμενος κατά την απολογία του στον ανακριτή πριν την προφυλάκισή του είχε υποστηρίξει ότι κάνει χρήση ναρκωτικών 20 χρόνια και αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη. Φέρεται, δηλαδή, να αρνήθηκε «τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα και αποδέχτηκε μόνο τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας». Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος υποστήριξε στον ανακριτή ότι «υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης». .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά