Logo

Αμαλιάδα: «Κούρεμα» - ρεκόρ από το Πρωτοδικείο για οφειλές δανείων διαζευγμένης και μητέρας δύο παιδιών



 
 

Με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας διαγράφηκε οφειλή ύψους 340.529, 87 ευρώ.  Το πρωτοφανές «κούρεμα», αφορά νεαρή  δανειολήπτρια, που είναι διαζευμένη και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Με βάση τη δικαστική απόφαση η οφειλή της περιορίζεται στα 35.739,98 ευρώ, αντί του αρχικού οφειλόμενου ποσού των 376.264,85 ευρώ.

Διέγραψε, δηλαδή, το δικαστήριο οφειλή ύψους 340.529, 87 ευρώ - εξέλιξη που δεν έχει ανάλογο προηγούμενο, τουλάχιστον στο νομό Ηλείας.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, η απόφαση ήρθε έπειτα από δικαστική προσφυγή της δανειολήπτριας, σχετική με  δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά και για την επαγγελματική της απασχόληση. Η γυναίκα αδυνατούσε να αποπληρώσει τις δόσεις και το 2015 είχε αιτηθεί για να υπαχθεί στον ‘Νόμο Κατσέλη’.

Αρχικά η αίτησή της απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο με το αιτιολογικό ότι ήταν έμπορος, ωστόσο η ίδια επέμεινε και προχώρησε στην υποβολή έφεσης.

Τελικά, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας αποφάσισε το «κούρεμα» που απαλλάσσει την δανειολήπτρια από το μεγαλύτερο μέρος των βαρών. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά