Logo

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα γεγονότα στην Τούμπα



 
 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, για τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας και είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Τα ζητήματα καλείται να διερευνήσει η αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λιάσου είναι:

Η οπλοφορία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο εισαγγελέας, με έγγραφο του (στις 17 Αυγούστου 2017), απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο η εισήγηση του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική για την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αντεγκλήσεις του Ιβάν Σαββίδη και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λιούμπος Μίχελ, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, με παράγοντες της ΑΕΚ, τον διαιτητή κ.ά., όπως επίσης εάν η παρουσία του μεγαλομετόχου του «Δικεφάλου» επηρέασε τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας και τη διαιτησία.

Γιατί αγνοήθηκαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων οι ρητές εντολές που είχε δώσει η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ευαγγελία Λιάσου για συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, τόσο πριν ξεκινήσει το ματς όσο και μετά την εισβολή των παραγόντων στο γήπεδο.

Τέλος, θα διερευνηθούν και οι τυχόν ολιγωρίες των αστυνομικών που βρίσκονταν στο γήπεδο για τη μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού, όπως η εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο ενώ κατείχε όπλο.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη άτομα της ιδιωτικής του φρουράς του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως επίσης και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος είχε διατεθεί για την ασφάλεια του επιχειρηματία και εισήλθαν μαζί του στο γήπεδο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά