Logo

Ελεύθερα με όρους μέλη του κυκλώματος που χορηγούσε ψευδείς γνωματεύσεις τοξικομανίας σε κρατούμενους για ναρκωτικά



 
 

Στην 2η ανακρίτρια ναρκωτικών, Ελένη Γρυπάρη απολογήθηκαν την Πέμπτη τέσσερις από τους πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση του κυκλώματος που χορηγούσε ψευδείς γνωματεύσεις τοξικομανίας σε κρατούμενους για ναρκωτικά, προκειμένου αφενός μεν να εξασφαλίζουν ευνοϊκές συνθήκες διαβίβσης στο Ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού  αφετέρου δε, να επιτυγχάνουν επικεικέστερη ποινική μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη.

Μετά τις απολογίες τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και αρμόδιας εισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις και άλλους περιοριστικούς όρους. 

Συγκεκριμένα: 

*Με την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ ο καθένας, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής κατοικίας τους αφέθηκαν ελεύθεροι ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού και η δικηγόρος, που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

*Με την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης 8.000 ευρώ η κάθε μία και εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής κατοικίας τους αφέθηκαν ελεύθερες μετά τις απολογίες τους για το ίδιο αδίκημα η μητέρα και η φίλη κρατούμενου, που κατηγορείται για μεγάλες ποσότητες κατοχής ναρκωτικών.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις πράξεις  που τους αποδίδονται. 

Σημειώνεται, ότι το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να απολογηθεί για το ίδιο αδίκημα και ο ψυχίατρος-πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας Αθηνών. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-5-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά