Logo

Έφεση κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου



 
 

O Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης άσκησε έφεση  κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλίδας, βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ο Άρης Φλώρος.

Έτσι η υπόθεση της υφ' όρων απόλυσης για λόγους υγείας (αναπηρία 70%) του 39χρονου επιχειρηματία από τη φυλακή, όπου εξέτιε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης της Energa-Hellas Power, θα κριθεί εκ νέου από το ανώτερο δικαστικό συμβούλιο. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία της υφ’ όρων απόλυσης του Φλώρου, από την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μόλις ο συνάδελφός του, επικεφαλής  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου διέταξε έρευνα για την αποφυλάκιση.

Έφεση "έδειξε" και ο αντεισαγγελέας Α.Π. Χαρ. Βουρλιώτης 

Την αναγκαιότητα άσκησης έφεσης στην υπόθεση αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου ανέδειξε και ο  αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης, ο οποίος με παραγγελία του προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, χαρακτήριζε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» το σχετικό βούλευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης επισημαίνει στην παραγγελία του, μεταξύ άλλων, τα εξής: «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35%  οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει ότι δεν  αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Βουρλιώτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το βούλευμα καθίσταται «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Μέρος της έρευνας για την αποφυλάκιση Φλώρου το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού 

Στο μεταξύ στην έρευνα για την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου θα ενσωματωθεί και η διερεύνηση του εγγράφου της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει "ανυπόστατη" σφραγίδα.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι το επίμαχο έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκαταρκτική  εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία».

Ο κ. Προκοπίου μόλις παραλάβει το έγγραφο της κ. Γκουλάκη-Μητσάκη θα το διαβιβάσει στον  ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει το θέμα της αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του ο Αρης Φλώρος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά