Logo

Τραπεζικοί ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς για την υπεξαίρεση από θυρίδες τράπεζας στη Θεσσαλονίκη



 
 

Το κατώφλι της ανακρίτριας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης αναμένεται να περάσουν μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να απολογηθούν, οι τραπεζικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται σε υπόθεση υπεξαίρεσης πολύτιμων αντικειμένων, αξίας περίπου 2,7 εκατ. ευρώ, από θυρίδες κεντρικού τραπεζικού καταστήματος της πόλης.

Αυτό εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι υπενθυμίζοντας πως η υπόθεση βρίσκεται εκ νέου στα χέρια της ανακρίτριας Διαφθοράς, η οποία τους προηγούμενους μήνες είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση χωρίς να λάβει απολογίες από τους εμπλεκόμενους, θεωρώντας ότι τα στοιχεία ήταν ανεπαρκή για να στοιχειοθετήσουν κατηγορία. 

Ωστόσο ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης είχε διαφορετική άποψη. Τη διαφωνία μεταξύ των δύο δικαστικών λειτουργών επέλυσε ο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο με βούλευμά του διέταξε τη διεξαγωγή συμπληρωματικής ανάκρισης, προκειμένου να ληφθούν απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση.  

Τη Δευτέρα ιδιοκτήτες των θυρίδων που κατήγγειλαν την παραβίασή τους και την αφαίρεση του πολύτιμου περιεχομένου τους, επισκέφθηκαν την ανακρίτρια και κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση, ενώ υπέβαλαν διάφορα αιτήματα, όπως να διενεργηθεί νέα αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη, υπό το βάρος νέων δεδομένων - που όπως ισχυρίζονται - βγήκαν στην επιφάνεια.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί η μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση έγινε όταν επιχειρηματίας, θύμα του κυκλώματος, μετέβη στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης  και παρέδωσε κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, λέγοντας ότι του τα είχε δώσει ένας φίλος του τραπεζικός ως «αποζημίωση» για τα πολύτιμα αντικείμενα που είχαν υπεξαιρεθεί από τη δική του θυρίδα.

Ο 63χρονος τραπεζικός, που παρέδωσε στον επιχειρηματία τα κοσμήματα και τα τιμαλφή ήταν προϊστάμενος του τμήματος των θυρίδων και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε απαγχονισμένος σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι πέντε υπάλληλοι, συνταξιούχοι πλέον, οι  οποίοι κατά το παρελθόν ασκούσαν καθήκοντα συνδεόμενα με τη φύλαξη των θυρίδων και σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά