Logo

Ένταση στον Άρειο Πάγο με το "Λίπος": Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τη σύλληψη των μελών του δικαστηρίου!



 
 

Ένταση σημειώθηκε την Πέμπτη στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου όπου συνεχίζεται - η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο -  η εκδίκαση του αιτήματος των γαλλικών αρχών για την έκδοση του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι. 

Η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του εκζητουμένου, Ζωή Κωνσταντοπούλου,  ζήτησε τη σύλληψη των πέντε μελων του δικαστηρίου και της εισαγγελεως της εδρας, με την αυτοφωρη διαδικασία και ειδοποίησε περιπολικό, αφού προηγουμένως  υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους για κατάχρηση εξουσιας.

Όπως αναφέρει το dikografies.blogspot.com, της μήνυσης είχε προηγηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Γεωργίου Παπανδρέου και της συνηγόρου, που διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι, το δικαστήριο παραβιάζει για πολλοστή φορά τα δικαιώματα του εντολέα της καθώς δεν ακουγόταν από έδρας η πρόταση της εισαγγελέως και η διερμηνέας δεν μπορούσε να μεταφράσει στον Λάσα Σουσανασβίλι το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης, που δικαιούται να ακούσει στη γλώσσα του.

Η κατασταση, που εχει δημιουργηθεί στη συγκεκριμενη δικη, χτες εφτασε στα ακρα, καθως ο κατηγορούμενος - γνωστός με το παρατσούκλι "Λίπος" -  παρουσίασε αυξημενη υπερταση και χρειαστηκε να φυγει με ασθενοφορο, καθως εχει πολυ βεβαρυμενο ιστορικό υγεία, με δυο εγκεφαλικα και σωρεία παθήσεων.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι και ένας έκ των συνηγόρων του εκζητουμένου ανέβασε πίεση 22. Ωστόσο, το δικαστήριο αρνείτο να διακόψει τη συνεδρίαση για σήμερα Πέμπτη. 

Νέο αίτημα εξαίρεσης 

Τελικά, στον Άρειο Πάγο δεν μετέβη περιπολικό για να συλλάβει τους δικαστές, όπως ζήτησε νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, ωστόσο, προχώρησε στην υποβολή αιτήματος εξαίρεσης του δικαστηρίου. 

Κατά την ανάπτυξη των επιχειρημάτων της κ. Κωνσταντοπούλου δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο στη δικαστική αίθουσα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου , συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι παρεμποδίστηκε το δικαίωμα του εντολέα της στην η υπεράσπιση, καθώς, όπως είπε: 

-"Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι απουσίαζα σε ανειλημμένη πολιτική υποχρέωση, η οποία σας είχε γνωστοποιηθεί εγγράφως και ενώ ο κατηγορούμενος παρουσίασε πρόβλημα και ζήτησε να κληθεί γιατρός, κωφεύσατε. Η συμπεριφορά σας ήταν ακραία, μπροστά στην οποία και η Ιερά Εξέταση ωχριά, γιατί ενώ ακόμη και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Αθανάσιος Γρίβας σας διαβεβαίωσε ότι η υπέρταση, που εμφάνισε ήταν κρίσιμη για τη ζωή του, κάνατε ανάκριση στον κατηγορούμενο και τον ρωτάγατε πότε έχει ασθενήσει ξανά".

-"Αδιαφορήσατε για τη ζωή του κατηγορουμένου και επιχειρήσατε με αναισθησία να σκοτώσετε και το δικηγόρο του, ο οποίος παρουσίασε επίσης υπέρταση".

- "Προσπαθείτε να εξοντώσετε, να εξουδετερώσετε τη φυσική παρουσία των συνηγόρων του για να μείνει ανυπεράσπιστος".

Λίγο νωρίτερα το... θερμόμετρο της έντασης ανέβηκε για άλλη μία φορά όταν η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι η εκ δεξιών δικαστής κ. Περιστεράκη, όταν συναντήθηκαν έξω από το γραφείο του προέδρου του Αρείου Πάγου της είπε "άει στο διάολο".

Η δικαστής εξεμάνη και έδωσε ένα σημείωμα στον πρόεδρο, προκαλώντας "έκρηξη" από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου, που κατήγγειλε το δικαστήριο και ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το σημείωμα. 

Φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος, Γιώργος Παπανδρέου, έδειξε δημόσια το σημείωμα της δικαστή κ. Περιστεράκη, που έγραφε: "Δεν είπα τίποτα".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά