Logo

Για τις 25 Σεπτεμβρίου διακόπηκε από τον Άρειο Πάγο η δίκη για την έκδοση του "Λίπους" στη Γαλλία



 
 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου διέκοψε για τις  25 Σεπτεμβρίου την συζήτηση της αίτησης της Γαλλίας για την έκδοση του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι. 

Όπως όλα δείχνουν το Ανώτατο Δικαστήριο την ημέρα που θα επαναλάβει τις συνεδριάσεις του θα αποφανθεί εάν θα αναβληθεί ή όχι η εκδίκαση της υπόθεσης, απαντώντας σε σχετικό αίτημα που επανέφερε την Παρασκευή η υπεράσπιση του Γεωργιανού που είναι γνωστός με το παρατσούκλι "Λίπος". 

Το dikografies.blogspot.com κάνει λόγο για ραγδαίες εξελίξεις στον Άρειο Πάγο, όπου συζητείαι η υπόθεση έκδοσης του Λάσα Σουσανασβίλι στη Γαλλία,

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την Παρασκευή, μετά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίασή του,  συνέχισε τη διαδικσία σε ηπιότερους ρυθμούς. 

Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ο πρόεδρος του Τμήματος, Γιώργος Παπανδρέου και δύο μέλη του δικαστηρίου, ζήτησαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης να επαναφέρουν  το αίτημα τους περί διευκρινιστικών πληροφοριών που πρέπει να ζητηθούν από τις γαλλικές δικαστικές αρχές ως προς το ποιός επισπεύδει το αίτημα έκδοσης, με ποιά στοιχεία και γιατί. 

Κατόπιν αυτού, οι συνήγοροι υπεράσπισης Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μανώλης Παπαδάκης και Φιλιππος Φίλιας δηλωσαν οτι, αποσύρουν την αίτηση εξαίρεσης, που ειχαν υποβάλλει νωρίτερα κατα του δικαστηριου, προκειμένου να εξεταστεί το αιτημά τους περι διευκρινιστικών πληροφοριων απο τις γαλλικες δικαστικες αρχες, προτου το δικαστήριο αποφανθεί για την έκδοση η μη του Σουσανασβιλι.

Οι συνηγοροι υπερασπισης αναφερθηκαν σε επιπλεον πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε "παραδικαστική συννενόηση, μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων αξιωματούχων και λειτουργών".

Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε, μεταξύ άλλων, να διευκρινιστει εαν υπάρχει συμφωνία Γαλλιας και Γεωργίας, για να εκδοθεί στη συνέχεια εκεί ο Σουσανασβιλι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά