Logo

Αγρίνιο: Στον ανακριτή επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια



 
 

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να προσαχθούν αύριο Πέμπτη επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Τρίτη στο Αγρίνιο κατά την πορεία μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  

Συγικεκριμένα, χθες Τρίτη συνελήφθησαν  ένας 28χρονος, ένας 31χρονος, ένας 20χρονος,  ένας 19χρονος  και δύο ανήλικοι, 17 ετών και 15 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κράνος και ξύλινα στυλιάρια. Επίσης, το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη και ένας 25χρονος. 

Ο εισαγγελέας άσκησε την Τετάρτη σε βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη για παράβαση σχετική με εκρηκτικές ύλες, για έκρηξη και διατάραξη κοινής ειρήνης και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. 

Δικογραφία κατ' αγνώστων για τον τραυματισμό της 19χρονης

Σύμφωνα με το  agriniopress.gr, οι αστυνομικές αρχές σχημάτισαν, παράλληλα, δικογραφία κατ' αγνώστων δραστών για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σχετικά με την 19χρονη, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. 

Η 19χρονη αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου με τη  συμβολή χειρούργου, παθολόγου και οδοντιάτρου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς για την αποκατάσταση των τραυμάτων της θα χρειαστεί η επέμβαση γναθοχειρουργού και πιθανά και πλαστικού χειρουργού. Όπως λένε οι πληροφορίες, έχει τραυματιστεί σοβαρά σε όλο το ρινικό σύστημα και έχει χάσει τα δόντια της. 

Η κοπέλα, όπως προκύπτει από όλα τα στοιχεία, δεν συμμετείχε στην πορεία, ούτε φυσικά στα επεισόδια που σημειώθηκαν.  Είχε μόλις βγει διάλειμμα από το φροντιστήριό της και είχε καθίσει μαζί με δύο φίλες της σε ένα παγκάκι σε κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Τα κορίτσια δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το σημείο όταν ξεκίνησε ο πετροπόλεμος μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών. 

Το άτυχο κορίτσι δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο είτε από πέτρα, είτε από φωτοβολίδα και έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος. Σύμφωνα με μία εκδοχή η 19χρονη χτυπήθηκε από την αλυσίδα πίσω μέρους αυτοσχέδιας ναυτικής φωτοβολίδας, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να πέσει από το παγκάκι, με συνέπεια να επέλθουν χειρότερα τραύματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά