Logo

Δεύτερη αποφυλάκιση "τύπου" Άρη Φλώρου - Εγκληματική οργάνωση μοιράζει πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας



 
 

Νέα υπόθεση αποφυλάκισης βαρυποινίτη "τύπου"  Άρη Φλώρρου εντόπισαν οι αρχές. Όπως έγινε γνωστό από ανώτατες εισαγγελικές πηγές πρόκειται για έναν ισοβίτη, που είχε κρίθεί ένοχος για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος  αποφυλακίστηκε με υφ' όρων απόλυση με τον νόμο Παρασκευόπουλου, νομοθέτημα που παρατείνεται με ορισμένες βελτιώσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου. 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν πλέον οι δικονομικές δυνατότητες για την ανάκληση της αποφυλάκισης του εν λόγω ισοβίτη 

Κύκλωμα που μοιράζει πλαστά πιστοποιητικά δρα και μέσα στις φυλακές 

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι κατά την έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση αποφυλάκισης  με πλαστά πιιστοποιητικά του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, που έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, εντοπίστηκαν ενδείξεις για ύπαρξη κυκλώματος, που δρούσε και μέσα στις φυλακές, το οποίο χορηγούσε ιατρικές βεβαιώσεις και σε άλλους κρατούμενους με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους.

Για το λόγο αυτό η εισαγγελική έρευνα διευρύνεται  αναζητώντας ενδείξεις για την τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) για όσους ενέχονται σε υποθέσεις παράνομων αποφυλακίσεων υπό όρους με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.

Ο ισοβίτης που δεν θα επιστρέψει στις φυλακές - Νέο πλαστό πιστοποιητικό στην υπόθεση Φλώρου

Η Εισαγγελία Διαφθοράς, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, έχει εστιάσει αυτή την περίοδο στην περίπτωση κρατούμενου, που έχει απασχολήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ο οποίος, αν και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα, κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους πριν από λίγους μήνες.

Όπως λένε οι πληροφορίες,  ο εν λόγω ισοβίτης έκανε χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου (Ν. 4489/2017) επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας στο ΚΕΠΑ ιατρικά πιστοποιητικά που ελέγχονται ως πλαστά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ίδιο πρόσωπο εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών που οδηγούν σε παράνομες αποφυλακίσεις κρατουμένων.

Εισαγγελικές πηγές σχολίαζαν ότι ο  αποφυλακισθείς τέως κρατούμενος είναι πλέον ελεύθερος και για τις δικαστικές αρχές δεν υπάρχει κάποια δικονομική δυνατότητα για αναστροφή του αποτελέσματος γατί παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε.

Όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν στην περίπτωση του ισοβίτη να ακολουθήσουν το "μοντέλο Φλώρου". Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί έφεση, να εξαφανιστεί το πρωτοβάθμιο βούλευμα και να εκδοθεί νέο από δευτεροβάθμιο συμβούλιο, το οποίο θα διατάσσει τη σύλληψη αυτού που αποφυλακίστηκε και την επιστροφή του στη φυλακή, κάτι που συνέβη στην περίπτωση του Άρη Φλώρου, ο οποίος οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας.

Όσον αφορά την έρευνα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί και άλλο πλαστό πιστοποιητικό, εύρημα που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας για την αποφυλάκισή του. 

Τι ζητά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης τέτοιου είδους αποφυλακίσεων, όπως στην περίπτωση του ισοβίτη, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης την προώθηση στη Βουλή τροπολογίας του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος στις περιπτώσεις εκείνες που ένας κρατούμενος αποφυλακίζεται και εντοπίζονται ενδείξεις πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων.

Με αυτή την τροπολογία θα μπορεί να ανακληθεί η υφ' όρων απόλυση ενός κρατουμένου, αν διαπιστωθεί ότι αποφυλακίστηκε με πλαστά ή ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά. .

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε την Τρίτη στη Βουλή ότι θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα ορίζεται ότι θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακαλείται απόφαση αποφυλάκισης εφόσον διαπιστωθεί η χρήση πλαστών δικαιολογητικών και προσέθεσε ότι «αυτή τη στιγμή τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Δικαιοσύνης προβαίνουμε σε έλεγχο όλων των αποφυλακίσεων από το 2015 για λόγους υγείας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά