Logo

Ο εισαγγελέας καλεί 10 ως υπόπτους για κακουργήματα στην υπόθεση Folli-Follie



 
 

Εξηγήσεις για τη διάπραξη κακουργημάτων καλούνται να δώσουν 10 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Folli Follie. Κλήση ως ύποπτοι έχουν λάβει, για να εμφανιστούν την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ή την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, δηλαδή οι Δημήτριος, Γεώργιος και Αικατερίνη, τρία μέλη του ΔΣ, ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό και του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Συνολικά, πρόκειται για 10 ανθρώπους για τους οποίους ο οικονομικός εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, οι θυρίδες τους, κθαώς και το χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν. Το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα είχε γίνει αποδεκτό, με δύο βουλεύματα από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτά της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η κλήση αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς την ποινική αποτίμηση της υπόθεσης ενώ βέβαια εκκρεμεί να αξιολογηθεί η στάση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και άλλα ζητήματα. Η κλήση τους για παροχή εξηγήσεων τους φέρνει μεν ένα βήμα πριν την απαγγελία κατηγοριών..

Εάν βεβαίως οι εξηγήσεις που θα παράσχουν θεωρηθούν επαρκείς, τότε υπάρχει η νομική δυνατότητα να μην απαγγελθεί κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των "υπόπτων" προσέρχονται προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και παίρνουν προθεσμία για τους εντολείς τους για την επόμενη εβδομάδα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά