Logo

Καλούνται για εξηγήσεις 15 υπόπτοι για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας του Άρη Φλώρου και ενός ισοβίτη



 
 

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς καλεί ως υπόπτους διάπραξης αδικημάτων 15 πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει μέσα στις προσεχείς ημέρες να δώσουν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση έκδοσης πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών αναπηρίας που είχαν ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Άρη Φλώρου καθώς και ενός ισοβίτη καταδικασμένου για ανθρωποκτονίες.

Μετά από πολύμηνη έρευνα οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, έχουν φθάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελική φάση της έρευνάς τους έχοντας συγκεντρώσει ενδείξεις εμπλοκής συγκεκριμένων προσώπων στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο Άρης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power και για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Οι κληθέντες ως ύποπτοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αρχικά για να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και στη συνέχεια να δώσουν τις εξηγήσεις τους (ανωμοτί κατάθεση) ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων. 

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Άρης Φλώρος αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου προσκομίζοντας στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.

Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του, ωστόσο, ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή καθώς αποκαλύφθηκε πως τα πιστοποιητικά που προσκόμισε ήταν πλαστά.

Κατά τη διεξαγωγή της εισαγγελικής έρευνας ήρθε στο φως άλλη μια «ύποπτη» αποφυλάκιση, λόγω αναπηρίας, ενός ισοβίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα τουλάχιστον πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται και στις δυο αποφυλακίσεις το οποίο ελέγχεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά