Logo

«Μαφία φυλακών»: Τα στοιχεία για την εμπλοκή των δικηγόρων Γ. Αντωνόπουλου και Χρ. Κιουμουρτζή - Νέα δίωξη για εκβίαση



 
 

Συμπληρωματική δίωξη για εκβίαση ασκήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,  στην υπόθεση που αφορά τους δικηγόρους, Γιώργο Αντωνόπουλο και Χρυσούλα Κιουμουρτζή. Και οι δύο συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης σε εκτέλεση ενταλμάτων που εξέδωσε ο εφέτης ειδικός ανακριτής, Ευτ. Νικόπουλος, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αδίκημα σχετικό με την εμπλοκή τους στη λεγόμενη «μαφία των φυλακών».

Οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι την Παρασκευή  προσήχθησαν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Η νέα κατηγορία της εκβίασης φέρεται να αφορά στην καταγγελία που είχε κάνει ο καταδικασθείς πρωτοδίκως σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power, Άρης Φλώρος υποστηρίζοντας ότι εκβιαζόταν για τις υποθέσεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας του συλληφθέντα δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και της δολοφονίας του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Δικαστικές πηγές τόνιζαν ότι η συμπληρωματική δίωξη συνδέεται με την κατάθεση του Άρη Φλώρου στον εφέτη ειδικό ανακριτή. Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν "μαραθώνια" την κατάθεση του επιχειρηματία καθώς, όπως τόνιζαν, ξεκίνησε πριν την προσαγωγή των δύο συλληφθέντων στο ανακριτικό γραφείο. Ο Άρης Φλώρος, που έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου το 2014  έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, ανέφερε  τη δική του εκδοχή για την υπόθεση υποστηρίζοντας στον εφέτη ειδικό ανακριτή ότι ήταν θύμα εκβιασμού από την «μαφία των φυλακών».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης νέων ενταλμάτων σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε βάρος των δύο δικηγόρων περιλαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις για τις εγκληματικές δραστηριότητες της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών», οι οποίες συμπληρώνονται από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» των διωκτικών αρχών. Στα στοιχεία αυτά στηρίχθηκε ο εφέτης  ειδικός ανακριτής και εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δύο δικηγόρων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η οποία κατά το κατηγηρτήριο ξεκίνησε τη δράση της το 2014. 

Ως μάρτυρες κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν καταθέσει σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς και ένα άτομο που χαρακτηρίζεται ως πρόσωπο «κλειδί», καθώς φέρεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τις ενέργειες του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, ο οποίος στις τηλεφωνικές συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία εφμανίζεται να συνομιλεί με τον φερόμενο ως αρχηγό της  «μαφίας των φυλακών», Κλοντιάν Λεκοτσάι

Όπως εκτιμάται δεν αποκλείεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Αρνούνται οι κατηγορούμενοι δικηγόροι 

Οι συλληφθέντες δικηγόροι, Γιώργος Αντωνόπουλος και Χρυσούλα Κιουμουρτζή, φέρονται να αρνούνται την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση, που κατά τις αρχές δρούσε εντός και εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων και με εντολές εγκλείστων των φυλακών εκτελούσε συμβόλαια θανάτου, εκβιάσεις, απειλές και άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δικηγόρου, Γ. Αντωνόπουλου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά