Logo

Σκάνδαλο Novartis: Ο Εμμανουήλ Βουλκίδης, «κάρφωσε» στέλεχος της εταιρείας για ποσό 400.000 ευρώ



 
 

Πέντε μη πολιτικά πρόσωπα πέρασαν το  κατώφλι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας για το σκάνδαλο Novartis. 

Πρόκειται για τον εκδότη και ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας, Εμμανούήλ Βουλκίδη, ο οποίος φέρεται ότι "ξέπλενε" μαύρο χρήμα της Novartis και μέλη επιτροπών τιμολόγησης που έδωσαν ανωμοτί καταθέσεις (εξηγήσεις) με την υποβολή υπομνημάτων στους εισαγγελείς. 

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αφού αξιολογήσει τα επιχειρήματα και τις θέσεις τους θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους. 

Η επιστροφή των 400.000 ευρώ 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαφημιστής στο υπόμνημά του εμφανίζεται να παραδέχεται ότι επέστρεψε, περίπου, 400.000 ευρώ σε πρόσωπο από τη Novartis το οποίο δεν ήταν ο Κωνσταντίνος Φρουζής. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαφημιστής κατονόμασε συγκεκριμένο πρώην διαφημιστικό στέλεχος της εταιρείας το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση με βάση τις υπάρχουσες καταγγελίες κατά της Novartis. 

Ο διαφημιστής στις εξηγήσεις του επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποφάσιζε για τη διανομή της διαφήμισης της Novartis. Κατά τους ισχυρισμούς του το εν λόγω πρόσωπο το 2009 του είπε πως θα του έδινε διαφήμιση από την εταιρία αλλά θα έπρεπε να επιστρέψει μέρος των χρημάτων στον ίδιο. Εκφράζει, μάλιστα, την άποψη ότι είχε αντιληφθεί από την αρχή πως η εταιρεία δεν είχε γνώση για την «εντολή» του στελέχους της, ενώ ισχυρίζεται πως δεν του μεταφέρθηκε οτιδήποτε για πολιτικά πρόσωπα. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι δεν του μεταφέρθηκε οτιδήποτε για πολιτικά πρόσωπο. 

Όπως υποστηρίζει το ποσό που επέστρεψε μέσα σε μία πενταετία φθάνει τα 400.000 ευρώ. Κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει κάποια υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis, καθώς οι χρεώσεις ήταν αντίστοιχες με αυτές άλλων εταιρειών. Επίσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει εικονικότητα συναλλαγών, καθώς όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε στη Novartis. 

Η εμπλοκή  του διαφημιστή

Θα πρέπει εδώ να υπενθυμιστεί ότι ο Εμμανουήλ Βουλκίδης κλήθηκε ως ύποπτος καθώς από την έρευνα προέκυψαν ενδείξεις σχετικά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Οι ενδείξεις σε βάρος του διαφημιστή προέκυψαν από την κατάθεση ενός ανθρώπου, ο οποίος φέρεται να λέει πως δεν είχε υπαλληλική σχέση μαζί του, αλλά «σήκωσε» σύμφωνα με τα στοιχεία τη δικογραφίας από το 2006-2013 ποσό 1.160.000 ευρώ από χρήματα που κατέθετε η Novartis, τα οποία επέστρεφε στον ιδιοκτήτη της εταιρίας και τη σύζυγό του.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε άλλο ένα στοιχείο που έχει να κάνει με ένα ιδιόχειρο σημείωμά του διαφημιστή, που αναφέρει πως για τα έτη 2009,2010, 2011. 2012 και 2014, «συνολική αξία  τιμολογίων 1.049.160»  και από κάτω «έλαβε συνολικά 433.000».

"Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη σε βάρος του λασπολόγου Βουλκίδη"  απαντά το πρώην στέλεχος, Φ. Δεστεμπασίδης

Το πρόσωπο που φέρεται να κατονομάζει ο κ. Βουλκίδης στο υπόμνημά του ως στέλεχος  στο οποίο επέστρεψε κατόπιν αιττήματος του, περίπου, 400.000 ευρώ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Ο τελευταίος, μέσω δελτίου Τύπου, κάνει λόγο για αθλιότητα και προαναγγέλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικότερα στο δελτίο Τύπου ο κ. Δεστεμπασίδης αναφέρει: 

Έχω γίνει αποδέκτης δημοσιογραφικών πληροφοριών ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis, απολογούμενος στην Εισαγγελία Διαφθοράς ανέφερε ότι παρέδωσε χρήματα σε εμένα, ως δήθεν αντάλλαγμα για τις διαφημιστικές καταχωρίσεις της εταιρείας.

Πρόκειται για μία τερατώδη αθλιότητα αρρωστημένων εγκεφάλων από τη διαφθορά. Κατασκευασμένα μυθεύματα για να παραπλανήσουν τις δικαστικές Αρχές από την ουσία της υπόθεσης και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που εμπλέκονται.

Όταν διασταυρώσω ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, θα προσφύγω άμεσα στην ποινική και αστική Δικαιοσύνη εις βάρος του λασπολόγου Βουλκίδη και των υποκινητών του.

Υπενθυμίζω ότι έχω ελεγχθεί τόσο από τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας, όσο και από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές,  οι οποίες διακρίβωσαν την επαγγελματική μου ακεραιότητα και τη διαφάνεια των εισοδημάτων μου αντίστοιχα.

Δηλώνω για άλλη μια φορά ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν φοβάμαι και δεν εκβιάζομαι από κανέναν, πόσω μάλλον από πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαφθορά και αμαυρώνουν το δημόσιο βίο.

Ανυπομονώ να αντιπαρατεθώ μαζί τους, ενώπιον της Δικαιοσύνης, γιατί έχω επιλέξει να είμαι με το μέρος της αλήθειας και της κοινωνίας.

Με εκτίμηση

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά