Logo

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των ληστών του ΑΧΕΠΑ [βίντεο+φωτο]



 
 

Έτοιμοι να πυροβολησουν ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, οι  συλληφθέντες για την απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα Πέμπτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη τα ευρήματα που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) κατά τις έρευνες που διενήργησε σε σπίτια συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, κατά τις έρευνες, μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,

  • μπουφάν με την ένδειξη « POLICE »,

  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,

  • πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM ,

  • (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λαπτοπ),

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Επιπλέον, κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν στην κατοχή τους 2 πιστόλια, έτοιμα προς χρήση (με σφαίρα στη θαλάμη) και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Επίσης, το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Η προσαγωγή στα δικαστήρια 

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας την Πέμπτη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης τόσο κατά την προσαγωγή όσο και κατά την αποχώρηση των τριών συλληφθέντων  που οδηγήθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως, η οποία  αφού άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. 

Μαζί με τους δύο συλληφθέντες για την απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ προσήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης  και μία γυναίκα η οποία συνελήφθη ως συνεργός τους. 

Την μεταγωγή των τριών κατηγορουμένων στα δικαστήρια είχε αναλάβει η  Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Με αφορμή τη μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών  πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων, ενώ προσπάθησαν να μπουν μέσα χωρίς να καταστεί αυτό εφικτό.

Δίωξη για ένα  κακούργημα και τρία πλημμελήματα  - Την Τρίτη απολογούνται οι συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες για την απόπειρα ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ είναι οι Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης,  οι οποιοι προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μαζί με μία 39χρονη. 

Η εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα και στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης από τον οποίο οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη. 

Οι Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης  φαίνεται παρακολουθούνταν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και καιρό.

Ο 35χρονος και ο 41χρονος συγκατηγορούμενός του, σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη, αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ληστείας από κοινού με   καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη.

Με βάση τα αναφερόμενα στη δικογραφία η 39χρονη, φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς αυτουργούς της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν, επίσης, με βάση την ασκηθείσα δίωξη, τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ' οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Α. Τα ευρήματα των κατ' οίκον ερευνών 

Β. Η προσαγωγή στα δικαστήρια

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά