Logo

Κώστας Πάσσαρης: Στις 2 Δεκεμβρίου η κατ' έφεση δίκη του για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες



 
 

Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 προσδοριίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η υπόθεση του Κώστα Πάσσαρη για την οποία πρωτοδίκως και συγκεκριμένα το Μάιο του 2019,  καταδικάστηκε σε τετράκις ισόβια και 71 έτη κάθειρξης κατά συγχώνευση. 

Πρόκειται για τη δικογραφία που αφορά  τέσσερις ανθρωποκτονίες, δεκαεπτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και άλλες πράξεις οι οποίες  φέρονται να τελέστηκαν από αυτόν κατά την απόδρασή του από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας στις7 Φεβρουαρίου του 2001 και μεταγενέστερα.    

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην υπόθεση αυτή είχε κρίνει ένοχο τον 45χρονο Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις από τις πέντε ανθρωποκτονίες για τις οποίες κατηγορείτο, μεταξύ των οποίων και των δύο αστυνομικών, στο Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, τις οποίες διέπραξε κατά την ημέρα τις απόεδρασής του. 

Παράλληλα, τον είχε κρίνει αθώο για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζε σχετικά με τη ληστεία στο πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι όπου έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος και τραυματίστηκε ένας δεύτερος. Κατά την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου τις πράξεις αυτές τις τέλεσε άλλος δράστης. Αντίθετα η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος και για αυτές τις πράξεις. 

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι σε βάρος του Κώστα Πάσσαρη εκκρεμεί και ποινή κάθειρξης 95 ετών για δέκα απόπειρες ανθρωποκτονίας, Η ποινή αυτή που αφορά πράεξις οι οποίες, φέρονται να τελέστηκαν από τον 45χρονο πριν καταφέρει να διαφύγει στη Ρουμανία, επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε άλλη δίκη που διεξήχθη πριν το Πάσχα.  Μάλιστα το εν λόγω δικαστήριο αθώωσε τον Κώστα Πάσσαρη για ηθική αυτουργία  σε εκρήξεις βομβών, που φέρεται ότι, τοποθετούσε ο πατέρας του.

Οι δίκες αυτές διεξήχθησαν με απόντα τον κατηγορούμενο, ο οποίος εκτίει στις Ρουμανικές φυλακές της Γκέρλα ποινές δις ισόβια για δύο δολοφονίες που είχε διπαράξει στη Ρουμανία. 

Το Ρουμανικό Εφετείο αρνήθηκε να εκδώσει προσωρινά στη χώρα μας τον Κώστα Πάσσαρη, επειδή η  ελληνική Δικαιοσύνη δεν προσδιόρισε το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν, να παραμείνει στην Ελλάδα, για τις υποθέσεις που, τελικώς, εκδικάστηκαν με τον κατηγορούμενο να εκπροσωπείται στις δύο δίκες από τον συνήγορό του, Ανδρέα Τραγάκη. 

Ο ίδιος ο Κώστας Πάσσαρης, που δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του, είχε γνωστοποιήσει στη Ρουμανική Δικαιοσύνη ότι συναινεί στην έκδοσή του καθώς επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά