Logo

Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου: 'Ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ [φωτο]



 
 

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την προσαγωγή της το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου  η 73χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου αργα το βράδυ της Παρασκευής μία 14χρονη μαθήτρια βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από το παιχνίδι «χαλί».

Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνηθεί περαιτέρω καθώς οι εισαγγελικές αρχές του Βόλου, που άφησαν ελεύθερη την 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, αναμένεται να παραγγείλουν  τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπως μεταδίδει το magnesianews.gr. 

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας που θα διεξαχθεί είναι, σύμφωνα με νομικούς κύκλους,  να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος. το κατά πόσον λειτουργούσε νόμιμα το λούνα παρκ και αν για τη λειτουργία των παιχνιδιών τηρούνταν οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αδικημάτων. Αν δηλαδή στην περίπτωση αυτή διαπράχθηκε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο (κακούργημα)  ή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.  

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου θα ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από το χώρο που έχασε τη ζωή της η μαθήτρια. Για το λόγο αυτό ο χώρος του λούνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται από την αστυνομία. 

Τι υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια

Το Σάββατο η 73χρονη ιδιοκτήτρια, που συνελήφθη αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, προσήχθη στα δικαστήρια Βόλου. Η γυναίκα φορούσε μαύρα και υποβασταζόταν από την κόρη της και τον δικηγόρο της. 

Η εισαγγελέας υπηρεσίας άφησε ελεύθερη την 73χρονη χωρίς να ασκήσει σε βάρος της ποινική δίωξη, προκειμένου να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ υποστήριξε στις αρχές πως τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών έχει καταθέσει και στον δήμο Αλμυρού, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενώ ο δήμος θα καλέσει και εμπειρογνώμονα για να εξετάσει τα δεδομένα.

Η εικόνα ωστόσο που παρουσίαζαν οι υποδομές των παιχνιδιών δείχνουν την κατάσταση που επικρατούσε, αναφέρουν  μάρτυρες. 

Ο δικηγόρος της 73χρονης, πάντως, ανέφερε πως τόσο η επιχείρηση όσο και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν κανονικά άδεια λειτουργίας ενώ το παιχνίδι ήταν και πιστοποιημένο. 

Η αστυνομία και συγκεκριμένα το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που διενεργεί την προανάκριση, αναζητά τον 32χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές που ήταν χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού ( ο Έλληνας που συνήθως το χειριζόταν απουσίαζε για να στήσει άλλο λούνα παρκ) και ο οποίος εξαφανίστηκε αμέσως μετά το δυστύχημα. .

Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης

Την ίδια στιγμή το κλίμα στη Βρύναινα, από όπου καταγόταν το ανήλικο θύμα και στον Αλμυρό είναι βαρύ, μετά τον θάνατο της 14χρονης Σ.Χ.

Η 14χρονη  εκσφενδονίστηκε από το «χαλί», το οποίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να βγει τραγικό θάνατο, καθώς έπεσε με το κεφάλι στο διπλανό παιχνίδι «ταψί» και το σώμα της εγκλωβίστηκε στα μηχανήματα. 

Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας της 14χρονης νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου με πρόβλημα στην καρδιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας της 14χρονης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τα ξημερώματα του Σαββάτου  με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, η οποία δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση του πατέρα κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά