Logo

Τι κατέθεσε η Ελένη Ράικου για τη Novartis



 
 

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί μαζί με τον συνάδελφό του, Ευάγγελο Ζαχαρή για καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis. 

Η εισαγγελέας προσήλθε και αποχώρησε από την Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφεύγοντας τα ΜΜΕ. 

Κατά την πολύωρη κατάθεσή της, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε ερωτήσεις που της τέθηκαν σχετικά με το αν υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο της, ενώ φέρεται να κατέθεσε και σειρά εγγράφων προς επίρρωση των ισχυρισμών της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Ράικου αναφέρθηκε και στα γεγονότα της παραίτησής της, τον Μάρτιο του 2017, από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς οπότε και κατήγγειλε εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της. 

Υπενθυμίζεται, ότι λίγους μήνες μετά την παραίτησή της κύκλοι προσκείμενοι στο πρόσωπό της κ. Ράικου είχαν αναφερθεί για πρώτη φορά στον «Ρασπούτιν», υποστηρίζοντας ότι ο εν λόγω «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Όπως εκτιμάται μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να κριθεί από τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση αν και η κατάθεση της κ. Ράικου θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Αυτό θα συμβεί αν η κ. Ράικου έχει μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και αν δεν τα κατονομάζει, αλλά απλώς τα "φωτογραφίζει" . 

Στο μεταξύ, πηγές της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς χαρακτηρίζουν «αποκύημα της φαντασίας» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, όσα υποστηρίζει σε κατάθεση του για βίντεο με αναφορά στον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή, ενώ προσθέτουν ότι όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία για τους 10 πολιτικούς στο Κοινοβούλιο, ο Γιάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά