Logo

Μαφιόζικο χτύπημα στο Χαϊδάρι: Νεκρός ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Μάλαμας - Ερευνάται η εμπλοκή αστυνομικών



 
 

Έχασε, τελικά, τη μάχη με τη ζωή ο 49χρονος επιχειρηματίας, Δημήτρης Μάλαμας, που το πρωί της Τρίτης δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς στο Χαϊδάρι.

Υπενθυμίζεται, ότι η επίθεση σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών και Σατωβριάνδου, ενώ το θύμα επέβαινε στο αυτοκίνητο του μάρκας BMW. 

Ο 49χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας, που χτυπήθηκε με πιστόλι και καλάσνικοφ από δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χερουργική επέμβαση. Μετά το χειρουργείο ο τραυματίας μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.  

Οι αστυνομικοί έχουν περισυλλέξει από το σημείο 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις από εννιάρι πιστόλι.

Οι «αδιάφθοροι» ερευνούν την εμπλοκή των αστυνομικών 

Από την αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι εκτός από τους δράστες πυροβόλησαν και αστυνομικοί, οι οποίοι  βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, αλλά ήταν παρόντες στην επίθεση.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντόπισαν την παρουσία των συναδέλφων τους στη σκηνή του εγκλήματος από βίντεο καμερών. Οι δύο αστυνομικοί που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις υποστήριξαν ότι τυχαία βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης και πυροβόλησαν τους δράστες. Ωστόσο, ο ρόλος τους ακόμη ερευνάται. 

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εντοπίστηκαν από τις κάμερες από τους συναδέλφους τους του τμήματος Ανθρωποκτονιών  και κληθέντες να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, υποστήριξαν ότι τυχαία βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης. Ωστόσο, ο ρόλος τους ακόμη ερευνάται και εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνόδευαν τον Δημήτρη Μάλαμα. 

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ η εμπλοκή των δύο αστυνομικών στην υπόθεση διερευνάται από την  Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικότερα, ανακοινώθηκε ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη». 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο  παρελθόν άγνωστοι είχαν ανατινάξει τα γραφεία του θύματος. Τον Μάιο του 2016 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα στα γραφεία του 49χρονου που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. 

'Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα  λάμβανε μέτρα για την προστασία του και φέρεται να κυκλοφορούσε συνοδεία ενός ή και δύο μοτοσικλετιστών. 

Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών στρέφονται στο επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον του επιχειρηματία  Παράλληλα εξετάζονται αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, ενώ αναμένονται τα  αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν το καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν,  ενώ εξετάζονται και οι κάλυκες από το  εννιάρι που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις