Logo

Κοροναϊός: 22 οι νεκροί στην Ελλάδα - 821 κρούσματα - Συνεχής ενημέρωση [βίντεο]



 
 

Ακόμα δύο συνάνθρωποί μας που έπασχαν από τον Covid-19  άφησαν την τελευταία τους πνοή σήμερα Τρίτη στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 22.

«Ως σήμερα περισσότερα από 440.000 κρούσματα της λοίμωξης από τον κορωναϊό έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο» .

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ενημέρωση την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής της λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας,  προσθέτοντας ότι τα νέα κρούσματα στην χώρα το τελευταίο 24ωρο είναι  78, φθάνοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 821. 

Από τους νοσούντες 134 συνεχίζουν να νοσηλεύονται με το 60% εξ αυτών να είναι άνδρες.  

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 53 ασθενείς. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενα νοσήματα. 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε έναν ακόμη καταγεγραμμένο θάνατο, καθώς και για έναν νεκρό στην Κρήτη που εντοπίστηκε πριν από λίγο.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουμε 22 θανάτους από τον κορωναϊό είπε και πρόσθεσε η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη, ενώ εξ αυτών 18 ήταν άνδρες και 4 γυναίκες. 21 από τους 22 παρουσίαζαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εξιτήριο έχουν λάβει 36 συμπολίτες μας που νόσησαν με κοροναϊό, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, 10.000 εργαστηριακά τέστ. 

Όπως σημείωσε, για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορωναϊού στην Ελλάδα.

Κλείνοντας τόνισε: «Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα». 

Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο  είναι τα γηροκομεία υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί».

Ένας νεκρός στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Ο ένας νεκρός ήταν ένας ηλικιωμένος ασθενής από περιοχή του Δήμου Μύκης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Σε ανακοίνωση η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει:

"Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του".

Υπενθυμίζεται ότι στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Πρώτος νεκρός στην Κρήτη - 42χρονος Γερμανός καθηγητής χωρίς υποκείμενο νόσημα

Ο πρώτος νεκρός από τον κοροναϊό καταγράφεται στην Κρήτη. Πρόκειται για τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή που είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 12 Μαρτίου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς και έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλη την Κρήτη είναι το γεγονός ότι ο 42χρονος ήταν ένας νέος άνθρωπος υγιής, χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα, ο οποίος τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες έλεγαν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή. Ξαφνικά η υγεία του επιδεινώθηκε και μέσα σε λίγες ώρες υπέστη πνευμονική εμβολή προκληθείσα από σηψαιμικό σοκ, επιπλοκή που προφανώς προκάλεσε ο κοροναϊός. 

Ο  Γερμανός καθηγητής  εισήχθη στο νοσοκομείο μία εβδομάδα μετά τις 12 Μαρτίου και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην Εντατική.

Τις τελευταίες δύο ημέρες παρουσίασε βελτίωση, ωστόσο σήμερα Τετάρτη κατέληξε με αποτέλεσμα να είναι το 22ο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Ο Γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες να εμφανίσει συμπτώματα κοροναϊού και να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί μία φίλη του καθηγήτρια που φιλοξενούσε τον 42χρονο και οι φοιτητές που παρακολουθούσαν το σεμινάριο. 

Ερευνα για το θάνατο της 40χρονης στην Καστοριά

Έρευνα διατάχθηκε από το Υπουργείο Υγείας για το θάνατο της 40χρονης γυναίκας που πέθανε αβοήθητη από τον κοροναϊό στο σπίτι της σε χωριό της Καστορίας.

Από το υπουργείο διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου της γυναίκας και αν τίθεται ζήτημα ευθυνών.

Η γυναίκα είχε επικοινωνήσει με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας αλλά της είχαν πει να μην πάει στο νοσοκομείο, αν και είχε υποκείμενο νόσημα (άσθμα).

Όταν παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση η υγεία της και έσπευσε ασθενοφόρο για να την πάει στο νοσοκομείο, ήταν πολύ αργά. Η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Την εκτίμηση πως θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας της γυναίκας αν είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο, εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Στο Σωτηρία ένας από τους 21 θετικούς στον κοροναϊό που επέστρεψαν από την Ισπανία 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, λαμβάνοντας το λόγο μετά τον κ. Τσιόδρα, ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ.

Παράλληλα, προχώρησε σε μία διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτησή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Αναφερόμενος σε όσους Έλληνες επέστρεψαν από την Ισπανία, είπε ότι όλοι ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, πρώτα οι νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι και μάλιστα κάποιοι που βγήκαν αρνητικοί αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ΄όικον καραντίνα και θα αποχωρήσουν και οι αλλοι που δεν νοσούν.

Από τους 21 θετικούς στον κοροναϊό, οι 20 παρέμειναν στο ξενοδοχείο σε καραντίνα και ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο σε καραντίνα παρέμειναν και όλοι όσοι ήθελαν να παραμείνουν για να προφυλάξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Θετικοί 9 γιατροί και νοσηλευτές σε νοσοκομεία της Πάτρας

Συναγερμός σήμανε σήμερα, Τετάρτη, στα νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς διαπιστώθηκε πως ακόμα εννέα εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Πρόκειται για δύο νοσηλευτές και έναν ειδικευόμενο ιατρό του ΠΠΝΠ, καθώς και έξι μέλη του ιατρικού προσωπικού της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου.

Το προσωπικό των δύο νοσοκομείων τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών στα σπίτια τους.

Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές ξεκίνησαν την ιχνηλάτηση των επαφών τους καθώς και άλλων συναδέλφων τους, γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς οι συγκεκριμένοι γιατροί, λόγω και της ειδικότητός τους, είχαν μετακινηθεί σε πολλά τμήματα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α. Δημήτρης Ζιαζιάς κατήγγειλε, ότι υπάρχει έλλειψη στο προστατευτικό υλικό, δίνοντας στο προσωπικό μια μάσκα ανά 8ωρο.

Εξάλλου, σύμφωνα με το tempo24.gr, ιατρικό προσωπικό που προσλήφθηκε πρόσφατα, παραιτήθηκε καθώς δεν είχε την κατάλληλη εξειδίκευση.

Υπενθυμίζεται πως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου είναι νοσοκομείο αναφοράς και νοσηλεύονται δέκα ασθενείς με τον COVID-19.

Από αυτούς οι επτά νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ τρεις είναι με μάσκα.

Θετικοί 11 γιατροί στο νοσοκομείο Καστορίας

Εξάλλου, έντεκα γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό στο νοσοκομείο Καστοριάς και έχουν τεθεί σε καραντίνα κατ' οίκον.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χρήστος Κουσουρής απηύθυνε έκκλήση το απόγευμα της Τετάρτης μιλώντας στην ΕΡΤ, καλώντας τις αρχές να τους προμηθεύσουν με μάσκες και άλλα υλικά προστασίας.

Κατήγγειλε δε πως παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει πληγεί από τον COVID-19, μόνο 120 από τους 350 εργαζόμενους του νοσοκομείου έχουν υποβληθεί σε τεστ για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Υπενθυμίζεται πως 53χρονος εργαζόμενος του νοσοκομείου έχει χάσει τη ζωή του από τον κοροναϊό.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Καστοριάς νοσηλεύονται 12 ασθενείς, ενώ συνολικά στο νομό έχουν καταγραφεί 29 θετικα κρούσματα.

Ο κ. Κουσουρής κατήγγειλε, εξάλλου, στην ΕΡΤ πως αν και με βάση τις τελευταίες προσλήψεις υπάρχουν θέσεις για το νοσοκομείο Καστοριάς ουδείς γιατρός ή νοσηλευτής έχει προσέλθει για να αναλάβει δουλειά...

Θετική μητέρα και βρέφος στο νοσοκομείο παίδων "Αγία Σοφία"

Αναστάτωση έχει προκληθεί και στο νοσοκομείο παίδων "Αγία Σοφία" όπου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μητέρα από τη Σπερχειάδα, η οποία νοσηλεύεται μαζί με το μωρό της.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lamiareport.gr, η κλινική εικόνα της γυναίκας είναι πολύ καλή. Δεν εμφανίζει κάποιο σύμπτωμα, ενώ επανήλθαν πλήρως και η όσφρηση και η γεύση της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γιατροί του νοσοκομείου αξιολογούν ότι ίσως και το επόμενο 24ωρο να φανεί αρνητική, στον ιό, καθώς τα πρώτα συμπτώματα για εκείνη σημειώθηκαν πριν από 10 ημέρες.

Ευχάριστα είνα τα νέα και για την κατάσταση της υγείας του τριών μηνών παιδιού της, το οποίο είναι απολύτως καλά και διανύει την όγδοη μέρα από τη διάγνωσή του με κορονοϊό. Σύμφωνα με τον "χάρτη" του ΕΟΔΥ, το βρέφος είναι και ο πρώτος επιβεβαιωμένος ασθενής του κοροναϊού στην Φθιώτιδα.

Ο σύζυγος και πατέρας του παιδιού δεν έχει προσβληθεί από τον ιό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Θηβών εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος που είχε.

Εθελοντές γιατροί στα δύο χωριά που είναι σε καραντίνα

Στο μεταξύ σήμερα επισκέφτηκαν τα δύο χωριά της Κοζάνης, τη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά που είναι σε καραντίνα εθελοντές γιατροί.

Εδώ και πολλές ημέρες οι κάτοικοι των δύο χωριών ζητούν να πάνε γιατροί για να τους εξετάσουν.

Αυτό έγινε από εθελοντές γιατρούς οι οποίοι εξέτασαν 20 κατοίκους των δύο χωριών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις