Logo

ΥΠΕΞ: Χωρίς τεστ και καραντίνα για όλους τους τουρίστες από 1η Ιουλίου



 
 

Ελεύθερα χωρίς την υποχρέωση υποβολής σε τεστ ή παραμονής σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών, θα ταξιδεύουν από όλες τις χώρες του κόσμου στην Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών, αν και αφήνει ένα ...αστερίσκο για την περίπτωση που δεν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για κάποιες χώρες.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως μέχρι τις 15 Ιουνίου συνεχίζεται το καθεστώς της υποβολής σε τεστ, του αυτοπεριορισμού για 7 ημέρες και της καραντίνας 14 ημερών εφόσον βγουν θετικοί στον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτό διευκρινίζεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών από τις 15 Ιουνίου για τους κατοίκους από 29 κράτη που θα επισκέπτονται ελεύθερα την Ελλάδα.

Μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουν τεστ και αν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Στην ανακοίνωση με τίτλο "η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο", το ΥΠΕΞ ενημερώνει για τις φάσεις σταδιακής άρσης των περιορισμών στα σύνορα και τις πτήσεις και έχει απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο, εξηγώντας τους κανόνες για την είσοδο των τουριστών στην χώρα μας.

Από τις 15 Ιουνίου το υποχρεωτικό τεστ και η καραντίνα θα εξακολουθήσει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA). Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν.

Αντίθετα οι ταξιδιώτες από 29 κράτη όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Τουρισμού, θα εισέρχονται χωρίς περιορισμούς και θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους ορισμένοι από τους επιβάτες.

Από την 1η Ιουλίου μόνο δειγματοληπτικά τεστ για όλους τους ταξιδιώτες

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι στην επόμενη φάση, από την 1η Ιουλίου, όλοι οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται πλέον μόνο σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν είτε το ταξίδι γίνεται με απευθείας πτήση είτε με ανταπόκριση.

Πρόσθετοι περιορισμοί όσον αφορά ορισμένες χώρες θα ανακοινωθούν μέχρι τότε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνων των ημερών.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις