Logo

Κοροναϊός: Θετική στον ιό 15χρονη σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική - 9 κρούσματα στην Κοζάνη



 
 

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές, καθώς μία 15χρονη μαθήτρια που βρισκόταν σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική μετά από τεστ διαγνώσθηκε θετική στον κοροναϊό, ενώ, παράλληλα, 9 κρούσματα της νόσου Covid-19 εντοπίστηκιαν στην Περιφερειακή Ενοτητα Κοζανης. 

Η ανήλικη, όπως μεταδίδει το thestival.gr, πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης θεώρησαν την περίπτωση της ανήλικης ύποπτο περιστατικό. Έτσι με βάση τα πρωτόκολλα έθεσε την 15χρονη υπό ιατρική παρακολούθηση για 24 ώρες. Όμως ο πυρετός δεν έπεφτε και έτσι κάλεσαν τους γονείς της και τους ζήτησαν αρνητικό τέστ προκειμένου η μαθήτρια να επιστρέψει στην κατασκήνωση. 

Το κορίτσι  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική στον κοροναϊό.

 Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ το βράδυ του Σαββάτου  και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Το πρωί της Κυριακής  κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Στο μεταξύ αυξάνεται η ανησυχία για τη γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αυξημένα περιστατικά κοροναϊού τα οποία σε μεγάλο ποσοστό προέρχονται από άλλες χώρες και εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας.  

Με δεδομένο ότι οι έλεγχοι που γίνονται στους ταξιδιώτες είναι δειγματοληπτικοί είναι πιθανό να εισέρχονται στην Ελλάδα φορείς του ιού, που δεν ελέγχονται και οι οποίοι όντες ασυμπτωματικοί διαδίδουν εν αγνοία τους τον κοροναϊό σε άγνωστο αριθμό ατόμων. 

Έπεσε θύμα τροχαίου και διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό - Προβληματισμός για τα ορφανά κρούσματα 

Ήδη ο ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την καταγραφή εννέα κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. 

Τα νέα αυτά περιστατικά Covid-19 δείχνουν ότι υπάρχει αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ασθενείς, αλλά με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπνευστικής νόσου είναι ένας κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι σερβικής καταγωγής.

Ο Σέρβος πολίτης, κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κοροναϊό. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στις επαφές του Σέρβου ασθενούς, διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνολικά από τις  24 Ιουνίου μέχρι σήμερα τα κρούσματα κοροναϊού στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι σερβικής καταγωγής.

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας, όπου βρίσκονται συνολικά επτά περιστατικά covid 19. Ο συντονιστής του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγος Ιορδάνης Ρωμιόπουλος δήλωσε ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε, τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κοροναϊού».

Νέο κρούσμα στην Εύβοια:  Ρουμάνα  στα Λουτρά Αιδηψού θετική στον κοροναϊό

Μετά τους 10 τουρίστες από τη Σερβία που διαγνώστηκαν με κοροναϊό σε Αιδηψό και Πευκί, θετική διαγνώστηκε μία 66χρονη από τη Ρουμανία η οποία παραθερίζει σε ξενοδοχείο στα Λουτρά Αιδηψού.

Όπως μεταδίδει το  EviaZoom.gr, η 66χρονη ήταν μέλος του γκρουπ των Ρουμάνων τουριστών που ταξίδεψαν από τον Προμαχώνα προς τα Λουτρά Αιδηψού για να κάνουν διακοπές και να μείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι συγκεκριμένοι τουρίστες υποβλήθηκαν σε τεστ κοροναϊού στις 8 Ιουλίου στον Προμαχώνα και στη συνέχεια συνέχισαν το ταξίδι τους, χωρίς, ωστόσο,  να έχουν βγει τα αποτελέσματα.

Το πρωί της Κυριακής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έγινε γνωστό ότι η 66χρονη βγήκε θετική και έτσι τέθηκε σε καραντίνα. 

Σημειώνεται, ότι το  πρωί της Δευτέρας αναμένεται να βρεθεί στη περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Βέροια: Θετικά στον ιό τρία παιδιά - Στο ΑΧΕΠΑ και δύο ενήλικες θετικοί 

Επίσης, θετικά στον κοροναΪό διαγνώστηκαν τρία  ανήλικα παιδιά Ρομά από την Βέροια. Τα δυο νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο ενώ το τρίτο παραμένει σε περιορισμό στο σπίτι του.

Τέλος δυο ενήλικες από την Βέροια νοσηλεύονται θετικοί στον κοροναϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Θετικός στον κοροναϊό και ο πατέρας του 10χρονου Σέρβου που χειρουργήθηκε στην Καβάλα

Μετά τον 10χρονο από τη Σερβία, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο τεστ που του έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας λίγο πριν υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, την Κυριακή έγινε γνωστό ότι θετικός στον ιό βρέθηκε και ο πατέρας του, ο οποίος είχε υποβληθεί σε δειγματολητπικό έλεγχο από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα κατά την είσοδό της οικογένειας στη χώρα.

Συγκεκριμένα η τετραμελής οικογένεια από τη Σερβία ήρθε στη  Θάσο για διακοπές την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 10χρονος στις 8 Ιουλίου παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και αρχικά επισκέφθηκε με τους γονείς του το Κέντρο Υγείας Πρίνου. Στη συνέχεια ο πατέρας του, με το ΙΧ αυτοκίνητο του, τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε η κατάσταση της υγείας του και πριν από την εγχείρηση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ. Η εξέταση βγήκε θετική αλλά ο μικρός ασθενής ήταν τελείως ασυμπτωματικός. Σε τεστ υποβλήθηκε και η μητέρα για την οποία η εξέταση βγήκε αρνητική. Η μητέρα και γιος μετά την εγχείρηση παρέμειναν στην απομόνωση, ενώ ο πατέρας με τον δεύτερο γιο της οικογένειας επέστρεψαν στη Θάσο και απομονώθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει οριστεί στο νησί και βρίσκεται έξω από το Λιμένα.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο 10χρονος έλαβε εξιτήριο, αλλά το πρωί είχε ανακοινωθεί και τα αποτέλεσμα της εξέτασης του πατέρα, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Μετά από συνεννόηση με το διοικητή του νοσοκομείου και τις σχετικές οδηγίες που έδωσε ο ΕΟΔΥ, ο πατέρας παρέλαβε το γιο και τη σύζυγό του από την είσοδο του νοσοκομείου και στη συνέχεια σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής τους για τη Σερβία.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι και οι δυο γονείς του 10χρονου είναι γιατροί και είχαν αναστατωθεί καθώς σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να περάσουν αυτή την περιπέτεια κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε υπήρξε άριστη συνεργασία και επικοινωνία με την οικογένεια, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες και τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ ώστε η τετραμελής οικογένεια να επιστρέψει με ασφάλεια σπίτι της.

Στο μεταξυ ο 85χρονος  που φιλοξενούνταν σε γηροκομείο στην Καβάλα και είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναΊό στις 9 Ιουλίου, μεταφέρθηκε την Κυριακή στο Νοσοκομείο της Καβάλας με υψηλό πυρετό. 

Ο 85χρονος που ήταν ασυμπτωματικός είχε φύγει από το γηροκομείο και ταξίδεψε μέχρι τη γειτονική Ξάνθη. Ωστόσο, κατά την επιστροφή του, τέθηκε σε απομόνωση στο δωμάτιό του χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τους άλλους ηλικιωμένους ή το προσωπικό του ιδρύματος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ήρθε στην Καβάλα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του γηροκομείου και έκανε δειγματοληπτικά τεστ στους ηλικιωμένους και το προσωπικό. Ένα 24ωρο αργότερα έγινε γνωστό ότι όλα τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά στον κορονοϊό

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις