Logo

Κοροναϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - Πόσα είναι εισαγόμενα



 
 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, το απόγευμα της Κυριακής, 31 νέα κρούσματα κοροναϊού και κανένα νέο θάνατο από επιπλοκές της νόσου Covid-19  το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. 

Από τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα τα  4 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ακόμα τρεις επισκέπτες προσήλθαν αυτοβούλως για εξέταση και διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Συνεπώς τα εισαγόμενα κρούσματα είναι επτά. 

Τα υπόλοιπα κρούσματα εντοπίστηκαν: 6 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 5 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 5 στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, 6 στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς είναι και η περίπτωση των λεγόμενων ορφανών κρουσμάτων στις περιοχές κυρίως της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. 

Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες ,αλλά οι έλεγχοι εξακολουθούν να είναι δειγματοληπτικοί στις πύλες εισόδου

Οι αρχές από την πλευρά τους επισημαίνουν πως η νόσος Covid-18 δεν έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα και προειδοποιούν τους πολίτες καλώντας τους να τηρούν τα σχετικά μέτρα προστασίας. 

Ωστόσο, ενώ οι αρχές προειδοποούν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας οι ίδιες εξακολουθούν να εφαρμόζουν μόνο δειγματολειτπικούς ελέγχους στους επισκέπτες της χώρας που εισέρχονται στην Ελλάδα είτε αεροπορικώς είτε από τον Προμαχώνα. Με αποτέλεσμα να είναι άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων που εισέρχονται στη χώρα και μεταδίδουν τον ιό στους κατοίκους των περιοχών που επισκέπτονται. 

Παράλληλα και αυτοί που εισέρχονται στη χώρα και τους γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος ενημερώνονται για τα αποτελέσματά του 2-3 ημέρες μετά και αφού έχουν μεταβεί στους προορισμούς τους ανά την Ελλάδα. Έτσι, αν διαγνωστούν θετικοί στον κοροναϊό, καταλαμβάνει πανικός και την τοπικη κοινωνία που τους φιλοξενεί.  Όπως συνέβη με τον Σέρβο που έπεσε θύμα τροχαίου ενώ επέστρεφε στην πατρίδα του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης καθώς και με την 66χρονη Ρουμάνα στα Λουτρά Αιδηψού

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων εμφανίζεται μειωμένος, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και αναμένεται το άνοιγμα στις απευθείας αεροπορικές πτήσεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Σουηδία: τρεις χώρες όπου καταγράφεται μεγάλος αριθμός μολύνσεων. 

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3803, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.
998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις