Logo

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κοροναϊού στη ΜΕΘ του «Άγιος Δημήτριος» και στην Α’ ΔΟΥ



 
 

Δύο εργαζόμενες, μία στη  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» και στην ΄Α΄ΔΟΥ διαγνωσθηκαν θετικές στον κοροναϊό έχουν θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. 

Αναφορικά με την εργαζόμενη στη ΜΕΘ του «Άγιος Δημήτριος» το thestival.gr,  αναφέρει ότι κλήθηκε σε εφημερία στα  επείγοντα περιστατικά καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου δεν επαρκεί.

Πρόκειται για  εργαζόμενη, ηλικίας περίπου 45 ετών, η οποία μετά από εφημερία στα επείγοντα περιστατικά, το περασμένο Σάββατο, παρουσίασε έντονους πονοκεφάλους και ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ για Covid-19.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η γυναίκα είναι θετική στον νέο ιό.

Ακολούθησε απολύμανση σε όλους τους χώρους στους οποίους εργάζεται η γυναίκα.

Δείγματα ελήφθησαν από όλο το προσωπικό στα επείγοντα και στο τμήμα ΜΕΘ ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει κολλήσει κάποιος.

Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της έχουν επίσης ελεγχθεί, ανάμεσά τους και νοσηλευόμενοι ασθενείς.

Η ίδια έχει τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, με ήπια συμπτώματα. Σε τεστ έχουν υποβληθεί και τα μέλη της οικογένειάς της και αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Με τη φειδώ που διενεργούνται τα τεστ για όλους εμάς, θα έπρεπε να εξαλειφθεί αυτή η κατάσταση, τη στιγμή που ερχόμαστε σε επαφή με ασθενείς που δεν ξέρουμε αν είναι θετικοί στον κοροναϊό. Σε κάθε περίπτωση να γίνονται τα τεστ άμεσα.

Επίσης, θα έπρεπε η νοσηλευτική υπηρεσία να ασχοληθεί περισσότερο με τη διάθεση του προσωπικού ως προς τα επείγοντα περιστατικά, από άλλα τμήματα, γιατί θα είναι φορείς χωρίς να το ξέρουν, τόσο στη ΜΕΘ, όσο και σε ανοιχτά τμήματα», δήλωσε στο Thestival ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Δημήτρης Μαυρόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι εν μέσω lockdown, ακόμη ένας εργαζόμενος στο Νοσοκομειο «Άγιος Δημήτριος» είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό.

Έκλεισε η Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα υπάλληλος  στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, η ασθενής εργάστηκε κανονικά στην Εφορία στο τμήμα του Πρωτοκόλλου την περασμένη Παρασκευή.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως νόσησε ενημερώθηκαν οι συνάδελφοί της και ήδη τέσσερις έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ.

Παράλληλα, η Α΄ΔΟΥ έκλεισε την Τρίτη και έγινε  απολύμανση σε γραφεία και κοινόχρηστους χώρους,

Σημειώμεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν αύριο Τετάρτη θα λειτουργήσει η Α΄ ΔΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-8-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις