Logo

Λέσβος: Επεισόδια μεταξύ μεταναστών και ΜΑΤ στη Μόρια [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν όσοι διέμενα στην κατεστραμμένη δομή της Μόριας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν πέτρες από την πλευρά των προσφύγων και μεταναστών και απάντησαν με ρίψη χημικών, ακόμα και εναντίον ανήλικων παιδιών.

Λίγο νωρίτερα ξέσπασε πυρκαγιά στο Καρά Τεπέ, την περιοχή όπου έχουν συγκεντρωθεί οι διαμαρτυρόμενοι.

Η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που έκαιγε κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Δεν ανοίγουν τα σχολεία της Μυτιλήνης

Εν τω μεταξύ, η δημοτική αρχή της Μυτιλήνης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση δεν θα ανοίξουν εξαιτίας της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοιού, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας και την παρουσία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ο Δήμος Μυτιλήνης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις