Logo

Θεσσαλονίκη: Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς σε πορεία στη Νέα Παραλία - Δεκάδες συλλήψεις και τρεις τραυματίες [βίντεο]



 
 

Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η πορεία αντιεξουσιαστών που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, που  είχαν ως αποτέλεσμα  τη σύλληψη 51 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων τριών.

Όλα ξεκίνησαν γύρω ωστις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης όταν αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν πορεία από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς προς το μνημείο του Λευκού Πύργου. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, σκοπός της  «αντιφασιστικής περιπολίας» ήταν η διαγραφή συνθημάτων που είχαν γράψει σε τοίχους ακροδεξιοί προ ημερών.

Στη διάρκεια της πορείας κάποιοι εκ των αντιεξουσιαστών προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων με σπρέι, ενώ μουτζούρωσαν κάποια ακροδεξιά σύμβολα στους τοίχους του Βασιλικού Θεάτρου.

Η δράση των διαδηλωτών έγινε αντιληπτή από την αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκε στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου ισχυρή αστυνομική δύναμη. Δικυκλιστές της ομάδας Ζ και της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να προχωρήσουν σε έλεγχο των διαδηλωτών.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές και ξέσπασαν συμπλοκές, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν  δύο διαδηλωτές οι οποίοι  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Κατά την αστυνομία τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές διαδηλωτών που μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις 51  διαδηλωτών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία της διατάραξης κοινής ειρήνης. 

Η ανακοίνωση των συλληφθέντων 

Με ανακοίνωσή τους οι 51 συλληφθέντες καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση των συλληφθέντων αναφέρει: «Σήμερα το βράδυ 16/9, δύο μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετά από αντιφασιστική παρέμβαση στην παραλία Θεσσαλονίκης δεχτήκαμε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής (δράση, Δίας, ΟΠΚΕ, Ματ) που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 48 συντρόφων και συντροφισσών και τον τραυματισμό πολλών, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται. Καλούμε αύριο 17/9 στις 9 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Όλες και όλοι στην πορεία την Παρασκευή 18/9 18:30 στην Καμάρα».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Βραδινές ώρες χθες (16-09-2020), προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από το κέντρο της πόλης, πενήντα ένα (51) άτομα, τα οποία εν συνεχεία συνελήφθησαν (45 άνδρες και 6 γυναίκες).

Οι συλληφθέντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας, ορισμένοι εξ αυτών, ρόπαλα, προκάλεσαν φθορές (αναγραφή συνθημάτων) στον περίβολο του μνημείου του Λευκού Πύργου και έμπροσθεν του βασιλικού θεάτρου, ενώ επιτέθηκαν με ρόπαλα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και δημοσίων συναθροίσεων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται ότι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (15) κράνη, (28) κοντάρια, ελβετικός σουγιάς και μεταλλική ράβδος αυτοάμυνας ( KUBOTAN ) κλπ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις