Logo

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες από τα επεισόδια των Ρομά στην Αττική [βίντεο]



 
 

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν Ρομά σε περιοχές της Αττικής  διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα Μεσσήνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος μαζί με δύο ανήλικους συνεργούς του εισέβαλαν στο σπίτι του 63χρονου για να τον κλέψουν. Ο 63χρονος, που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Καλαμάτας την Παρασκευή, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους τους πυροβόλησε με μία καραμπίνα, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 18χρονο .

Οι Ρομά πραγματοποίησαν την Παρασκευή διαμαρτυρίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με κλείσιμο δρόμων φωτιές και επεισοδιακές συγκεντρώσεις, καθώς και στην Αττική.

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι τα επεισόδια συνεχίσθηκαν και μετά την απόφαση για προφυλάκιση του 63χρονου καθώς “διακινήθηκε” μεταξύ των Ρομά ανά την Ελλάδα η ψευδής πληροφορία ότι ο κατγηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο πλαίσιο αυτό  από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια με Ρομά σε  Ηλεία, Μεσσηνία, Αιτωλοακαρνία και Κόρινθο. Επεισόδια έλαβαν χώρα και  σε περιοχές της Αττικής, όπως ο Ασπρόπυργος, οι Αχαρνές και τα Μέγαρα.

Σύμφωνα με το dytikesmaties.gr, στα Μέγαρα τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί  που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για τον περιορισμό της έντασης, από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας.

Παράλληλα, χιλιάδες οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας στο ύψος της Μεσσηνίας, ο οποίος παραμένει κλειστός.

Όπως αναφέρει το nantiareport.gr,  στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Μέγαρα τραυματίστηκαν ο  Αστυνομικός Διευθυντής  επικεφαλής της διάταξης στην περιοχή καθώς και δύο ακόμα αστυνομικοί μέλη της διμοιρίας. Τα σκάγια τους  έχουν πλήξει στο λαιμό τα πλευρά, χέρι και το μηρό. 

Οι τρεις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όπως έγινε γνωστό, η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις