Logo

Βαρκελώνη: Άγριες συγκρούσεις, με τούβλα και λαστιχένιες σφαίρες, αστυνομικών με διαδηλωτές [βίντεο]



 
 

Θυμωμένα πλήθη πέταξαν τούβλα στην αστυνομία στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, την Παρασκευή, όταν εκατοντάδες εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στη νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid-19.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν την απόφαση  να κλείσουν τα σύνορα της περιοχής για 15 ημέρες και παράλληλα να κλείσουν καταστήματα, εκτός από τα καταστήματα τροφίμων, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση του κορανοϊού στο αυξανόμενο δεύτερο κύμα.

Όπως μεταδίδει το Russia Today,  η αστυνομία προειδοποίησε το κοινό «να μην πλησιάσει» την Plaça Sant Jaume, μια πλατεία στη Γοτθική Συνοικία της πόλης, όπου έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς οι οποίοι δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με λαστιχένιες σφαίρες για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. 

Η πλατεία αποτέλεσε σημείο συγκέντρωσης για περίπου 1.500 διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους ήταν οπλισμένοι με καπνογόνα και πυροτεχνήματα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τουλάχιστον δύο άτομα συνελήφθησαν, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται  ένας διαδηλωτής μπορεί να δει ότι ρίχνει ένα φράγμα σε μια γραμμή αστυνομίας, πριν δεκάδες αξιωματικοί στη συνέχεια βαδίσουν στην πλατεία, μερικοί χρησιμοποιούν μπαστούνια για να χτυπήσουν ανθρώπους που βρίσκονται στο έδαφος.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις