Logo

Δημήτρης Βερβεσός: Διαμαρτυρία για τα προβλήματα των δικηγόρων με τη λειτουργία της πλατφόρμας εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών



 
 

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, με αναφορά που υπέβαλε προς τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση εκφράζει τις διαμαρτυρίες του σώματος για τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίζει η λειτουργία της πλατφόρμας εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

Όπως υπογραμμίζει ο Δ. Βερβεσός «Με δεδομένο ότι οι καθυστερήσεις που προκαλεί το σύστημα έχουν προφανείς δυσμενείς συνέπειες για τους οφειλέτες (αδυναμία ρύθμισης, τόκοι και προσαυξήσεις κλπ) και δυσχεραίνουν ουσιωδώς το έργο των δικηγόρων καθίσταται επιτακτική η άμεση αντιμετώπιση των εντοπιζόμενων ζητημάτων».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι είναι τα εξής:

Α. Καθυστέρηση στην άντληση δεδομένων.

Β. Αδυναμία άντλησης δεδομένων μετά από ακύρωση αίτησης.

Γ. Αδυναμία πλήρους και ορθής αντιστοίχισης περιουσιακών στοιχείων.

Δ. Άντληση (εκ του συστήματος) ακινήτων που δεν ανήκουν στην κυριότητα του αιτούντος.

Ε. Αναγκαία αποσαφήνιση του τρόπου άντλησης του ποινικού μητρώου.

Τέλος, στην ίδια αναφορά υπογραμμίζονται τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι καθώς «δεν υπάρχει τρόπος λυσιτελούς επικοινωνίας με την υπηρεσία, ενώ οι όποιες απαντήσεις δίδονται στα ερωτήματα των δικηγόρων περιέχουν κατά κανόνα παραπομπή στη οδηγίες, χωρίς να επιλύεται κανένα από τα πρακτικά προβλήματα που επισημαίνονται».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-102-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις