Logo

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά



 
 

Τον τελευταίο χαιρετισμό στην αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής, Φώφη Γεννηματά, απευθύνουν σήμερα οι οικείοι της, αλλά και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, με τη σορό της να εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών και την εξόδιο ακολουθία να έχει προγραμματιστεί για τις 14:00.

Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους. Το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σε όλο τον κόσμο.

Η πρόωρα χαμένη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα ταφεί στο μνήμα του αείμνηστου πατέρα της Γιώργου Γεννηματά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η τελετή θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ενώ επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης και μέλη της οικογένειάς της.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ότι επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η Φώφη Γεννηματά απεβίωσε τη Δευτέρα έπειτα από 13 ημέρες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό και πολυετή ασθένεια, καθώς είχε διαγνωστεί από το 2008 με καρκίνο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-10-2021 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις