Logo

Αστυνομική βία κατά δικηγόρων: Αναφορά από τον ΔΣΑ για την αναζήτηση ευθυνών



 
 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί  ανησυχητικό το περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος του μέλους του  Βασίλη Αρχιμανδρίτη,  που έλαβε χώρα την Τρίτη 26.10.2021 στην περιοχή των Εξαρχείων με δράστη άνδρα των ΜΑΤ, καθώς προστίθεται σε μία σειρά άλλων αντίστοιχων βιαιοπραγιών από αστυνομικά όργανα σε βάρος δικηγόρων.  

Για το λόγο αυτό καλεί τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να σεβαστούν πλήρως τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, καθώς και τη δικηγορική ιδιότητα και να απόσχουν στο μέλλον από παρόμοιες καταδικαστέες συμπεριφορές,  Μάλιστα, θα υποβάλει σχετική αναφορά για την αναζήτηση των ευθυνών που αναλογούν 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ  μετά τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη στις 28.10.2021. 

Αναφορικά με την αστυνομική βία στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό της αστυνομικής βιαιοπραγίας σε βάρος του συναδέλφου Βασίλη Αρχιμανδρίτη, ο οποίος την περασμένη Τρίτη, στην περιοχή των Εξαρχείων, δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από αστυνομικό διμοιρίας των ΜΑΤ, όταν διαμαρτυρήθηκε, για την ενώπιόν του κακοποίηση διαδηλωτή από αστυνομικές δυνάμεις, όπως είχε ηθική αλλά και επαγγελματική υποχρέωση. Ο συνάδελφος δήλωσε τη δικηγορική του ιδιότητα στον επικεφαλής της διμοιρίας και εισέπραξε μια απαράδεκτη συμπεριφορά και απώθηση με τις ασπίδες των αστυνομικών.

Το περιστατικό αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού προστίθεται σε μια σειρά άλλων αντίστοιχων, που έχουν απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο, σε βάρος συναδέλφων, δικηγόρων, και τα οποία ο Σύλλογός μας έχει έντονα καταδικάσει.

Ο ΔΣΑ καλεί τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, να σεβαστούν πλήρως τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, καθώς και τη δικηγορική ιδιότητα, και να απόσχουν στο μέλλον από παρόμοιες καταδικαστέες συμπεριφορές. Θα υποβάλει μάλιστα σχετική αναφορά για την αναζήτηση των ευθυνών που αναλογούν".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις