Logo

Πολυτεχνείο: Επεισόδια και ρίψεις μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα Δεκάδες προσαγωγές έξω από το ΑΠΘ [βίντεο+φωτο]



 
 

Σοβαρά επεισόδια με ρίψεις μολότοφ σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, άγνωστα άτομα από το δεύτερο μπλοκ που κατευθύνονταν προς το πανεπιστήμιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η πορεία, πέταξαν βόμβες μολότοφ αρχικά στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το grtimes.gr,  δευτερόλεπτα αργότερα, μια μεγάλη ομάδα μέσα από την πορεία, έτρεξε προς τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην Αγγελάκη και εκτόξευσε τουλάχιστον 6 μολότοφ ακόμα με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Άτομα έβαλαν φωτιές στη νότια πύλη της ΔΕΘ, προκαλούν τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγαίνουν από διάφορους χώρους και ρίχνουν μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απαντούν με δακρυγόνα.

ΑΠΘ

Σε προσαγωγές ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς τα επεισόδια συνεχίστηκαν

Οι προσαγωγές σημειώνονται στις πύλες του Αριστοτελείου τόσο επί της Εθνικής Αμύνης, όσο και μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή όπου άτομα ανάβουν φωτιές και πετούν μολότοφ και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο νωρίτερα είχαμε και επέμβαση ομάδας αστυνομικών της ασφάλειας σου προσήγαγαν στο χώρο μπροστά από το ΑΠΘ περίπου 6 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν εντός του χώρου της ΔΕΘ από τη βόρεια πύλη εμπορευμάτων.

Πάτρα: Ένταση και μολότοφ στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Ένταση προκλήθηκε στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όπως μεταδίδει το thebest.gr,   άτομα που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας πέταξαν δύο μολότοφ στη συμβολή της οδού Κορίνθου με την Κολοκοτρώνη και έκαψαν κάδους απορριμμάτων.

Νωρίτερα, διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα, ενώ περνώντας έξω από τα Δικαστήρια έριξαν δυναμιτάκια.

Η πορεία έγινε συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Πάτρα

 

Πάτρα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2021 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις